Jakirović: Ne znam odakle priče o mojoj smjeni. Imam ugovor još dvije godine

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je, nakon 0:0 u Maksimiru, u uzvratnoj utakmici finala SuperSport Kupa na Rujevici pobijedio Rijeku 3:1 i došao do 17. titule u ovom natjecanju. Momčad Sergeja Jakirovića slavila je krasnim golovima Petra Sučića u 28., Martina Baturine u 42. i Marka Bulata u 80. minuti. Počasni gol za Rijeku zabio je Toni Fruk u 91. minuti iz slobodnog udarca. Evo što je nakon utakmice rekao Sergej Jakirović.

"Čestitam dečkima na sjajnoj sezoni, samo mi znamo što smo sve proživjeli u ovih devet mjeseci. Oscilacije, dobre utakmice, loše utakmice, ali znao sam da je ovo maraton i da će se sve rješavati u završnici. Bilo je jako važno iskustvo naših senatora, koji su davali mir našoj svlačionici. Više je to bila medijska haranga i kritika igrača, koji su toliko toga osvojili. Ja im na tome čestitam", rekao je u uvodu.

Kako komentirate igru mladih igrača?

Sučić je veliki potencijal, koji je prepoznat od HNS-a i konkurira za hrvatsku reprezentaciju, to je velika stvar za njega. On je karakterni igrač i ogromni potencijal. Baturinu i Bulata ne moram komentirati, oni su afirmirani igrači.

Nije bilo potrebe za prilagodbom?

Nisam bio zadovoljan ulaskom u utakmicu, bilo je taktičkih grešaka i par puta nas je Nevistić spasio. Poslije smo došli do zraka, igrali smo pametno i što smo duže imali posjed, to smo bili sve bolji. Kad smo zabili gol, bilo je puno lakše.

Komentar suđenja?

Zauzeo je čvrst kriterij iako je bilo situacija za žuti karton i nama i Rijeci. Znam kakav je sudac jer se mi nekako svi pratimo dok smo dolazili na scenu. Znao sam da će pustiti takav kriterij.

Koliko je ovo za vas emotivna sezona, koju ste završili ovdje u Rijeci gdje ste je počeli?

Ispočetka je bilo malo nezgodno dok se navikneš na tu gungulu, više mi je bilo zbog obitelji. Ako udaraš, udaraj po meni, s tim nemam problema. Rijeka je pokazala ove sezone što smo mi ovdje složili, a kolega Sopić je napravio fantastičan posao. 

Hoćete biti na klupi Dinama sljedeće sezone?

Ja imam ugovor još dvije godine i ne znam odakle se pojavila ta informacija. Sigurno da ću nakon ovoga razmisliti što ću i kako ću u razgovoru s klupskim čelnicima.

Imate li njihovo povjerenje?

Dosad su uvijek istupali da imam maksimalno povjerenje. Ne znam što donosi budućnost.

Pročitajte više