Jakirović o Ristovskom: To je nogometni folklor koji ostaje na terenu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO u četvrtak u 21 sat na Maksimiru protiv PAOK-a igra prvu utakmicu osmine finala Konferencijske lige. Na press-konferenciji uoči utakmice bili su Dinamov trener Sergej Jakirović i veznjak Petar Sučić. Evo što su rekli uoči utakmice s Grcima.

"Čeka nas zahtjevna utakmica, s obzirom da je tek prva, bit ćemo pragmatični. Moramo biti dobri na lopti, PAOK je iskusan, prekaljen, čak i malo prgav. Puni su dobrih igrača, uostalom, vodeća su momčad grčke lige. Imali su krizu sredinom veljače, imaju dobar balans, dobri su s loptom u nogama i jako opasni kad osvoje loptu u kontranapadu.

Da to neutraliziramo, kad mi imamo loptu, moramo biti konkretni, ne raditi neforsirane greške. Napravit ćemo sve da u Solun odemo s nekom prednošću", rekao je Jakirović na početku press-konferencije i nastavio:

Nitko od velike četvorke SHNL-a u 22 utakmice nije dobio Grke?

To je još jedan izazov za nas. Tradicija je da se ruši, nadam se da ćemo uspjeti. Sam taj podatak govori koliko će biti teško. To su natjecateljski nastrojene ekipe, koje znaju igrati na rezultat.

Ima li izostanaka?

Ima nas 16 plus dva golmana, ali to je normalno za Europu. Ogiwara i Bulat se još vraćaju, ostali su svi na dispoziciji. Bilo je viroznih nakon nedjelje, ali sad je sve OK.

Jeste li pričali s igračima o disciplini, da se ne dogodi situacija kao ona s Ristovskim u Osijeku u kojoj nije dobio crveni karton?

Pričali smo o stvarima koje eskaliraju usred visokog pulsa, emocija i ambijenta. To je nogometni folklor koji ostaje na terenu. Nikad nije bilo problema, igrači se čak nakon utakmice ispričavaju u svlačionici.

To je razumljivo svakome tko se bavio nogometom, ali sigurno ne treba davati povod bez obzira na to kakva je atmosfera. Imaš navijača koji te žele isprovocirati, ali ako reagiraš, onda im automatski daješ na važnosti. Moramo biti oprezni.

Sučić: Želimo usrećiti ljude

Sigurno da ćemo se potruditi pred navijačima i dati sve od sebe kako bismo ostvarili prednost pred uzvrat. Ne trebamo srljati, imamo dvije utakmice i moramo biti pametni. Ogroman nam je motiv opet igrati pred punim stadionom, tu nastojite dati sve od sebe.

Želimo usrećiti ljude. U zadnjih par utakmica na Maksimiru je bilo sjajno i kad je bilo dobro i kad je bilo loše, to nam puno pomaže. Nastavit ćemo truditi se i dalje pa da se svi skupa veselimo.

Pročitajte više