Jakirović otkrio što je rekao igračima na poluvremenu u svlačionici

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO je remijem na Maksimiru 1:1 izbacio Betis te se plasirao u osminu finala Konferencijske lige. Zagrebački klub je prošao ukupnim rezultatom 2:1. Betis je na Maksimiru poveo pogotkom Cedrica Bakambua, a Dinamu je prolaz donio Japanac Takuro Kaneko. 

Sučić: Rekli smo na poluvremenu da možemo pobijediti

"Impresivno je što smo prošli, odigrali smo sjajnu utakmicu pred našim navijačima. Hvala im što su došli, ovime smo im se odužili za dobro navijanje. Imali smo puno prilika, više od njih, čak i jednu vratnicu. Mogao je biti i jedanaesterac za nas. Rezultat je neriješen, ali mogao je otići na našu stranu. Na poluvremenu smo si rekli da ih možemo pobijediti i da smo bolji.

Tako smo i izašli. Imamo sad tri dana da se oporavimo za derbi. Večeras ćemo proslaviti, a sutra se početi pripremati za Rijeku. Pozivam navijače da nas dođu podržati", rekao je Petar Sučić.

Baturina: Pobijedili smo najtežeg protivnika

"Dojam je jako dobar, bila je sjajna atmosfera. Hvala navijačima, ovo nisam još doživio u Dinamu. Vjerovali smo da možemo proći. Znali smo da smo opasni, iako smo stali malo niže u blok i pustili im posjed. Što se ždrijeba tiče, nemam želja. Tko nas dopadne - dopadne. Dopao nas je Betis već sad, koji je najteži protivnik, pa smo ga izbacili", rekao je Martin Baturina.

Jakirović: Svaku utakmicu pripremam kao da nam dolazi Betis

"Moramo se opet malo proveseliti. Čestitam momcima na velikoj utakmici. Vjerovao sam da ćemo biti bolji u napadu jer smo njihove slabosti naučili. Nismo očajavali kad smo primili gol. Na poluvremenu sam rekao da igramo kao da je 0:0. Bio sam uvjeren da im možemo zabiti gol jer smo imali prilike. Naša krila su imala sjajne akcije, ovo je dobro za njihovo samopouzdanje.

Hoxha je bio odličan u prvom poluvremenu, morao je samo ići brže prema šesnaestercu. Jedan dio igrača nije igrao nikad na ovom nivou, ovo je za njih jedno ogromno iskustvo. Baturina je motorički jako dobar, bio je raspoložen, imao je slobodu i bio je odličan. Važan je u tranziciji, on je igrač koji radi razliku.

Betis nas je u određenim trenucima zavezao pasevima. Fekir je sjajan između linija, a i Bakambu je ozbiljan napadač. Dinamu je svaka utakmica važna. Imamo dva dana da se regeneriramo. Pripremamo se za svaku utakmicu kao da nam dolazi Betis.

Nadam se da ćemo odigrati sjajan derbi protiv Rijeke. Kao da sam prorok, rekao sam jučer na presici da ćemo se danas probuditi i da se nećemo ozlijediti", rekao je trener Dinama Sergej Jakirović.

Kaneko: Dinamo može osvojiti Konferencijsku ligu

"Cijela ekipa je dala sve od sebe u obrani, odigrali smo jako kvalitetnu utakmicu, pogotovo u obrani. Drago mi je da smo došli do ove pobjede. Trener nam je dao uputu da ja idem pred gol kad je napad s lijeve strane. Ušao sam i došla je lopta do mene i zabio sam gol. Nema lakih protivnika u Konferencijskoj ligi, ali mislim da Dinamo može osvojiti ovo natjecanje ako nastavi ovako igrati", rekao je Takuro Kaneko.

Hoxha: Bio sam nervozan prije utakmice

"Bila je teška utakmica, zabili su gol iz naše greške, ali zabili smo u drugom dijelu i imali smo dosta prilika. Najvažnije je da smo prošli. Moja asistencija? Sretan sam jer sam bio malo nervozan prije utakmice. Sad smo koncentrirani na Rijeku, s kojom igramo derbi za vikend. Moramo se fokusirati na tu utakmicu", rekao je Arber Hoxha za Arena Sport televiziju.

Pročitajte više