Jakirović: Vidović je pokazao zašto ima ugovor s Bayernom. Jako mi je drago za Drmića

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

DINAMO je u 9. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Rudeš 5:1 i došao na dva boda od Hajduka uoči velikog derbija sljedeće nedjelje na Poljudu. Hat-trick je zabio Josip Drmić (27., 48., 58.), Vidović je upisao sjajan gol u 53. minuti te dvije asistencije, a zabio je i Mahir Emreli (38.). Počasni gol za goste zabio je Mašala sedam minuta prije kraja. Evo što je nakon utakmice rekao Dinamov trener Sergej Jakirović.

"Čestitam dečkima na ozbiljnoj utakmici. Dominirali smo od prve minute, tražili način kako da što prije damo gol. Dva dobra bijega Vidovića i dva gola, ali bitno je da nismo ništa dopustili protivniku. Jako mi je drago zbog Drmića, hat-trick, savršeno za njega jer jako dobro trenira i radi", rekao je Jakirović u uvodu.

Kako ste vidjeli nastup Vidovića?

Pa zato ima ugovor s Bayernom. On donosi razliku na terenu, ima 19 godina. Svakom utakmicom je sve bolji, ima dobar učinak, samo da je zdravlja i da tako nastavi.

Na primljeni gol ste dosta burno prokomentirali?

Bilo mi je jako žao zbog te greške Bernauera jer je igrao jako dobro čitavu utakmicu. Nije bilo razloga da igra taj pas, ali nema veze, ima našu podršku maksimalnu.

Malo opuštanje pred kraj?

Pogriješio bih ako bih igrače stavio u neke šablone u tim situacijama. Volio bih da smo još okomitiji u zadnjoj trećini.

Tko će igrati protiv Ponikva?

Vidjet ćemo tko neće biti u kadru, sutra ćemo vidjeti kakvi smo. Igrat će Sosa i Perković. Na nekim pozicijama nismo poduplani pa ćemo i povući neke juniore. Kup je specifično natjecanje, moramo biti ozbiljni.

Petković nije bio u sastavu?

Osjetio je mišić i nismo željeli ništa riskirati za derbi. Ristovski je još upitan, Šutalo bi trebao biti u redu.

Derbi?

Ha, derbi je u nedjelju, ima još sedam dana. Veselimo se toj utakmici isto kao i oni i želimo im uzvratiti za poraz koji se dogodio u Maksimiru. Svjesni su toga i igrači iako ja kažem da ta utakmica neće ništa riješiti jer se u svakom kolu možeš negdje poskliznuti.

 

Pročitajte više