Jakobušić: Dambrauskas je rekao da neće razvijati mlade igrače. Smijenili smo ga

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

PREDSJEDNIK Hajduka Lukša Jakobušić odgovarao je na novinarska pitanja na maratonskoj konferenciji za medije u petak navečer. Dotaknuo se brojnih tema, a jedna od njih bila je i smjena Valdasa Dambrauskasa, koji je još uvijek miljenik navijača i s kojim je Hajduk osvojio Kup.

"Niko je prvo rekao da ga ne bismo doveli, bio je u Ludogorecu. Njegov dolazak bio je sasvim ispravan. Valdas ima profesorski pristup, jako je posvećen i borben. Niko mu je pomogao. Sve je išlo dobro. Doveli smo Kalinića, koji nam je dao nadu, energiju... Što se tiče Valdasa...

Borili smo se za prvaka, a Kalinić je dobio s Dinamom žuti karton, kao i Livaja. Išli smo k Slavenu. Par nas se borilo, a onda su Rijeka i Osijek otpali. Hajduk je dobio šansu odlučivati na Maksimiru. Krenuli smo Belupu i trebali pobijediti. Nismo izgubili, ali trebali smo pobijediti", objašnjavao je Jakobušić.

"Bolje da je Leko stigao u šestom mjesecu"

"Zašto je Dambrauskas smijenjen? Ne zato što nije bio dosta ambiciozan. Ne može se fejkati plač, on se stvarno povezao s Hajdukom. On je rekao da njegove ekipe najbolje igraju na početku, a nama je išao Superkup. Ja sam na pripremama još vidio u Austriji da nije dobro.

Bitan nam je bio Superkup, ali totalno smo podbacili. Nije bila dobra atmosfera. Imao je potporu do trenutka kada nismo podignuli vrijednost igrača. Mučili smo se, nije bilo mladih igrača. Pričali smo s Valdasom... Nismo ušli u Europu, nismo imali atmosferu. Morali smo imati mlade, a on je rekao: 'Ako želite trenera koji će razvijati mlade igrače, onda tražite novog trenera.' Kako sad to?

Onda smo ga smijenili i stavili Karoglana. I Leko je rekao da neće voditi juniore? Ja sam to čuo, ali nisam tako zaključio. Nemojte se bojati zbog toga. Leko ima ugovor na dvije i pol godine. On poznaje ovo područje. Ako nam on nije dobar, nitko nam nije dobar. Ništa ne bih promijenio s Valdasom. Bolje bi bilo da je Leko došao u 6. mjesecu", rekao je predsjednik Hajduka.

 

Pročitajte više