Jamie Redknapp: Modrić je centralna figura uspjeha Tottenhama

JAMIE REDKNAPP, sin Tottenhamovog menadžera Harryja Redknappa i stručni sukomentator Sky Sportsa, nahvalio je u svojoj kolumni u Daily Mailu Luku Modrića.

Spursi su 2:0 pobjedom nad Aston Villom u ponedjeljak izbili na treće mjesto premierligaške ljestvice sa 25 osvojenih bodova i utakmicom manje od drugoplasiranog Manchester Uniteda, a bila im je to četvrta uzastopna prvenstvena pobjeda.

Modrić je u spomenutom susretu odigrao 90 minuta, a kao i obično, maestralno je dirigirao igrom svoje momčadi. Daily Mail je izračunao da je hrvatski veznjak protiv Ville imao 111 dodira s loptom te da je odigrao 96 uspješnih dodavanja uz 93 posto točnosti.

"Luka Modrić je u svojoj vlastitoj ligi kao centralni veznjak u Premierligi u ovom trenutku. Nije on bio jedini izvrstan protiv Aston Ville u ponedjeljak. Od Younesa Kaboula do Emmanuela Adebayora i Garetha Balea, bila je to izvrsna predstava Tottenhama. Još su ispod Manchester Cityja, ali imaju dovoljno bodova koji im daju nade da završe iznad Chelseaja, Liverpoola i Arsenala", piše Redknapp junior i dodaje:

"Modrić je centralna figura forme Spursa. Da, on ima Scotta Parkera kao svog vatrogasca koji ga štiti, ali Luka može igrati na bilo kojoj poziciji u vezi jer se ne boji odraditi smjenu. Njegov naporan rad i čuvanje lopte znače da se ne izlaže slamanju od strane protivnika, čak iako nije moderan prototip "moćnika". Zaista sam mislio da će otići ljetos kada ga je Chelsea želio i to mu je očito odvlačilo pažnju. Ali Spursi, posebno predsjednik Daniel Levy, ostali su jaki. Levy se odupro Chelseaju i sada Spursi ubiru nagrade. Poznajem svoga oca, Harry Redknapp voli dolaziti na treninge i gledati igrače poput Luke. Ima 64 godine sada, ali svakodnevna radost pomaganja momčadi da evoluira je ono što ga uzbuđuje i nikada ga nisam vidio uzbuđenog kao što je sada zbog ove momčadi."

Pročitajte više