JAPAN - SENEGAL 2:2 Remi vodećih u skupini, u posljednjem kolu odluka tko prolazi

Foto: EPA

U SJAJNOJ utakmici Japan i Senegal su podijelili bodove remijem 2:2. Obje momčadi imale su priliku doći do druge pobjede u skupini H, Senegal je dvaput vodio, Japan se vraćao, a na kraju će i jedni i drugi prolaz tražiti u posljednjem kolu protiv Poljske, odnosno Kolumbije.

Senegalci, koji su u prvom kolu sredili Poljsku 2:1, napali su Japance žestoko od prve minute, a nakon nekoliko prilika već u 12. minuti su stigli do vodstva. Sadio Mane uspio je zabiti uz malo sreće, nakon udarca s lijeve strane golman je odbio loptu ravno u Manea, koji je stajao korak ispred njega, a lopta se od Senegalca odbila u mrežu za 1:0.

Pola sata Japanci nisu ni zapucali na gol, a onda su iz prvog udarca izjednačili. U 34. minuti Nagatomo se probio s loptom do šesnaesterca, krenuo u sredinu i usput ostavio loptu Inuiju, koji je odmah s 13 metara iskosa opalio u dalji kut za 1:1. Senegalci su nastavili prijetiti do odmora, ali pokušaji Nianga, Sabalyja i ostalih nisu bili precizni ili ih je zaustavljao golman Japana.

U drugom poluvremenu situacija na terenu se promijenila, Japanci su se razigrali i stvarali brojne šanse te imali veliku priliku za preokret. Osako je u 50. minuti pucao glavom, a vratar obranio. Nakon dva opasna udarca Nianga, na drugoj strani je Shibasaki stvorio novu šansu gurnuvši loptu na pet-šest metara pred Osaka, koji je ostao pola koraka prekratak i nije uspio zabiti. Četiri minute kasnije Inui je pogodio gredu, a onda su im se promašaji osvetili.

U 71. minuti Sabaly je majstorski kontrolirao loptu usred kaznenog prostora Japana, gurnuo je pred gol do Nianga, on petom propustio na drugu stranu do Waguea koji sjajnim udarcem iskosa pogađa mrežu Japana za 2:1. Moussa Wague postao je najmlađi afrički strijelac u povijesti svjetskih prvenstava s 19 godina i 8 mjeseci.

Plavi samuraji se nisu predavali. Nastavili su pritiskati, a čovjek odluke Keisuke Honda ušao je s klupe u 72. minuti i samo šest minuta kasnije je ispisao povijest.

Nakon lošeg ispucavanja vratara Senegala, Osako je s vrha šesnaesterca poslao visoku loptu na drugu stativu, golman je izletio s linije, Inui uštopao loptu i proslijedio u sredinu gdje je Honda neometan lako zakucao u gol za 2:2.

Keisuke Honda sada ima četiri pogotka na svjetskim prvenstvima, više od ijednog azijskog nogometaša, a prvi je japanski nogometaš koji je zabio golove na tri Svjetska prvenstva (2010., 2014. i 2018.).

Senegal i Japan sada imaju po četiri boda i drže prva dva mjesta u skupini.

Izbornik Senegala Aliou Cisse nakon susreta je rekao: "Žalim što nismo pobijedili Japan jer smo dvaput vodili. Iako, moj Senegal nije igrao dobro kao protiv Poljske. Čak i priznajem da su Japanci bili bolji tim, oni su tehnički vrlo dobri, kvalitetni. Sad se moramo vaditi u zadnjem kolu".

Izbornik Japana Akira Nišino je rekao: "Ova utakmica bila teška za nas, baš kao što se i očekivalo. Senegal nije lako pobijediti.  Dobro je što smo ostajali mirni kada smo primali golove i pozitivno je to što smo se vratili dvaput. Nadam se da će nas ovaj rezultat odvesti u osminu finala".

U drugom susretu skupine H u 20 sati u Kazanju sastaju se Poljska i Kolumbija, koje su u prvom kolu ubilježile poraze.

JAPAN - SENEGAL  2:2

Sastavi:

JAPAN: Kawashima - Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo - Hasebe, Shibasaki - Haraguchi, Kagaewa, Inui - Osako

SENEGAL: N`Diaye - Sabaly, Koulibaly, Sane, Wague - Ndiaye, N`Diaye, Gueye - Sarr, Niang, Mane

Rezultati by SofaScore

Tijek susreta:

KRAJ

90` igraju se četiri minute sudačke nadoknade

78` GOOOL! JAPAN JE IZJEDNAČIO NA 2:2! Osako je s vrha šesnaesterca poslao visoku loptu na drugu stativu, golman je izletio s linije, Inui je uštopao loptu i proslijedio u sredinu gdje je Honda neometan lako zakucao u gol za 2:2!

75` Honda je ušao umjesto Kagawe, a Okazaki umjesto Haraguchija

71` GOOOOL! Krasna akcija i gol Senegala! Sabaly je majstorski kontrolirao loptu usred kaznenog prostora Japana, gurnuo je pred gol do Nianga, on petom propustio na drugu stranu do Waguea koji sjajnim udarcem iskosa pogađa mrežu Japana za 2:1.

65` Kouyate je zamijenio N`Diayea

64` Japanci su sve opasniji, Inui je primio odličnu loptu na ulasku u šesnaesterac, pucao je visoko, a lopta pogodila gredu i odbila se u aut

60` sjajna prilika za Japan! Shibasaki se probio po desnoj strani i ubacio na 5-6 metara pred Osaka, koji je za pola koraka bio prekratak i nije uspio gurnuti loptu u mrežu

55` Senegalci su se opet razigrali, Niang je opalio s 18 metara ravno u golmana

51` Senegal je zaprijetio iz brzog napada, ali udarac Nianga odlazi preko gola

50` prilika za Japan, Osako je iz blizine u skoku pucao glavom, ali vratar Senegala je dobrom reakcijom obranio gol

46` počelo je drugo poluvrijeme, nema promjena u sastavima

Poluvrijeme

39` nova prilika za Senegal, Niang je istrčao s loptom na 15 metara od gola, ali vratar Japana Kawashima izašao je s gola i blokirao udarac

34` GOOOL! Japan je izjednačio! Krasna akcija i proboj Nagatoma po rubu šesnaesterca, krenuo je u sredinu i usput ostavio loptu Inuiju, koji je odmah opalio u dalji kut za 1:1!

27` korner za Senegal, Niang je odlično ubacio, ali japanska obrana oš jednom je dobro reagirala

24` Japanci ne uspijevaju stvoriti pravu priliku, još nisu uputili niti jedan udarac na gol

14` opet prijete Senegalci, Niang je iz voleja odlično pucao iskosa s desne strane, ali golman je obranio

12` GOOOOL! Senegal je poveo 1:0! Sadio Mane se uz malo sreće upisao u strijelce. Nakon udarca s lijeve strane golman je odbio loptu u Manea, koji je stajao korak ispred njega, a lopta se od Senegalca odbila u mrežu. 

6` udarac Sabalyja iz daljine otišao je visoko preko japanskog gola

2` Senegal je prvi zaprijetio ubačajem pred gol s desnog krila, ali obrana Japana je bila na mjestu

1` počela je utakmica

Glavni sudac je Talijan Gianluca Rocchi

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više