Japanac koji trenira s Mirkom zaradu od borbe donira Domu u Nazorovoj

Foto: Satoshi Ishii (Facebook)

SATOSHI ISHII, dugo vremena jedan od omiljenijih sparing partnera Mirka Filipovića Cro Copa, oduševio je hrvatsku javnost.

Na svojem službenom Facebook kanalu priopćio je kako će zaradu stečenu borbom 13. listopada u Düsseldorfu (Njemačka) donirati Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj (Zagreb). Svojim je obećanjem stekao naklonost borilačkog svijeta, ali i običnih ljudi koji su njegovu odluku protumačili kao velikodušnu gestu.

Isprva se Satoshi Ishii u sklopu FFC eventa trebao boriti protiv Chrisa Barnetta. Međutim, planirana je borba propala zbog promjene termina FFC 31 eventa. Budući da s organizacijom i protivnikom nije uspio uskladiti datum nove borbe, Satoshi Ishii odlučio se narednog tjedna boriti u Njemačkoj. Nepoznato je ime njegova protivnika, ali poznato je kako će se borba održati u kavezu.

Satoshi Ishii ponajbolji je japanski MMA borac bogatog iskustva. Dokazani je svjetski prvak u džudu. U Pekingu je 2008. godine osvojio zlatnu olimpijsku medalju u kategoriji iznad 100 kilograma. Godinu ranije postao je svjetski prvak. MMA svijetu predstavio se 2009. godine.

U potrazi za usavršavanjem, već određeno vrijeme živi u Zagrebu i redovito trenira s nekadašnjim protivnikom, a danas svojim mentorom Mirkom Filipovićem Cro Copom.

Pročitajte više