Japanci: Hrvatska ima svjetsku klasu, ali i puno sreće

Foto: EPA/Profimedia

HRVATSKA REPREZENTACIJA igrat će u ponedjeljak od 16 sati protiv Japana u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Japanci su najveće iznenađenje turnira. Završili su prvi u skupini u kojoj su igrali Španjolska i Njemačka. Obje su velike europske momčadi Japanci pobijedili, i to identičnim rezultatom 2:1. 

Japanski portal Kyodo News u najavi utakmice ističe kako je Hrvatska momčad koja ima nekoliko igrača svjetske klase. Pišu da je Luka Modrić superzvijezda i glavni igrač momčadi iako ima već 37 godina. Kyodo News navodi i da je Hrvatska imala puno sreće u svojoj posljednjoj utakmici.

Lukaku se ispromašivao

"Hrvatska je bila jako sretna jer Belgija nije povela nakon nekoliko velikih prilika za Romelua Lukakua. Belgijski napadač ili je gađao stativu ili bi promašio cijeli gol. Nakon utakmice, čak je i dugogodišnji hrvatski izbornik Zlatko Dalić priznao da su imali sreće", piše Kyodo News.

No, Japanci imaju i dobre stvari za istaknuti kod Hrvatske. Navode da Hrvatska ima sjajan vezni red te Ivana Perišića na krilu, a ističu i Joška Gvardiola, koji se prometnuo u zvijezdu na ovom natjecanju. Protiv Hrvatske Japanu će nedostajati važan igrač u obrani. Ko Itakura neće smjeti nastupiti zbog kartona, a Japanci će to pokušati nadoknaditi iskustvom Yoshide i Nagatoma. 

 

Pročitajte više