TRANSFERI

Jardimov uvjet za povratak u Monaco. Ne želi više surađivati s jednim čovjekom

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON više od tri mjeseca, Leonardo Jardim vraća se na klupu Monaca. Portugalski strateg osvojio je naslov prvaka Francuske s klubom iz Monte Carla, doveo ga do polufinala Lige prvaka i donio mu čak 850 milijuna eura zarade od prodaja Mbappéa, Fabinha, Lemara, Mendyja, Bernarda Silve... On će naslijediti Thierryja Henryja, koji je na klupu došao upravo umjesto njega 11. listopada 2018.

>>> Monaco izgubio 1:5, bijesni navijači pozvali igrače na razgovor

>>> Henry pred otkazom: Monaco ga smjenjuje zbog rezultata i skandaloznog ponašanja

>>> Monaco potjerao Henryja, nasljednik već poznat

>>> Kako je Henry propao u Monacu: Vrijeđao je i omalovažavao igrače

Međutim, legendarni Francuz se potpuno pogubio u momčadi koja je tonula, a za više od tri mjeseca nije uspio ništa promijeniti, naprotiv. Nakon katastrofalnih rezultata, Henry je odlučio odstraniti pola igrača iz prve momčadi pa ga je klub najprije suspendirao, a potom i donio odluku o povratku Jardima. 

Jardim je na korak od povratka, tvrde svi francuski mediji, ali uz jedan uvjet koji je postavio pred potpredsjednika Vadima Vasiljeva. Naime, želi da iz momčadi ode sportski direktor Michael Emenalo. Portugalac smatra da je zbog njega i dobio otkaz u listopadu jer mu nije dovodio igrače po njegovoj želji, već one za koje je on smatrao da trebaju doći. Emenalo je imao drukčiju viziju po kojoj bi Monaco nastavio dovoditi mlade igrače i prodavati ih za goleme iznose, što se Jardimu nije svidjelo i uslijedio je rastanak. 

Trener je otišao, a sportski direktor ostao. No sada bi se mogao dogoditi suprotni scenarij.

"Ili on ili ja", navodno je Jardim rekao ljudima u klubu jer ne želi opet surađivati s Nigerijcem. 

Emenalo je slično radio i u Chelseaju, gdje je bio jedan od najvažnijih ljudi Romana Abramoviča. Svojevremeno se s njim sukobio i Antonio Conte zbog identičnih razloga. Nigerijac na Stamford Bridge jest doveo igrače poput Hazarda, Lukakua, De Bruynea, Courtoisa, Williana, Kantea, ali imao je i promašaja poput Djilobodjia, Babe, Kennedyja, Miazge, zbog čega je i Jose Mourinho ratovao s njim u Londonu. Tako su navijači Chelseaja tražili odlazak Emenala, a ne svih trenera koji su zbog neslaganja s njim morali napustiti engleski klub. 

Francuski mediji pišu da će Jardim večeras ponovno preuzeti klupu Monaca, koji je nakon 21 kola pretposljednji sa samo tri pobjede. Ipak, sigurna zona i dalje je udaljena samo tri boda, što ostavlja velik prostor Portugalcu da na kraju spasi francuskog doprvaka iz prošle sezone. 

Ostaje samo pitanje hoće li Emenalo od večeras postati bivši u Monte Carlu.

Embed from Getty Images

Pročitajte više