Rat u Ukrajini

Jarmolenko opisao svoj razgovor s "izdajicom" Timoščukom

Foto: EPA

UKRAJINSKI nogometaš Andrij Jarmolenko opisao je kako se posvađao sa svojim nekadašnjim suigračem iz reprezentacije Anatolijem Timoščukom. Timoščuk je ostao u Rusiji nakon što je počela ruska agresija na Ukrajinu i u svojoj je zemlji proglašen izdajicom.

"Pitao sam ga kako može spavati noću i odgovorio mi je da ne spava. Nakon toga me nazvao i rekao sam mu da mi je nekad bio uzor, a danas za mene ne postoji. Onda mi je on odgovorio da odjebem pa sam i ja njemu tako odgovorio", ispričao je Jarmolenko za Zoryu Londonsk.

Ukrajinci ga se odrekli

Timoščukov rodni grad Lutsk odrekao ga se nedavno na njegov 43. rođendan. 35 članova gradskog vijeća izglasalo je prijedlog da se bivšem igraču Bayerna, Voline, Šahtara, Zenita i Kairata oduzme titula počasnog građanina tog grada. Lutsk se nalazi na sjeverozapadu zemlje, relativno blizu poljske granice. 

Ranije je izbrisan iz registra igrača ukrajinske reprezentacije. Odluka je to ukrajinskog nogometnog saveza, a uslijedila je nakon odluke Timoščuka da ostane u Zenitu. Nogometni savez Ukrajine na svojim je službenim stranicama objavio da će Timoščuka sankcionirati zbog suradnje s okupatorima.

Osim što mu savez neće priznati nijedan nastup ni trofej, poništio mu je i trenersku licencu. Službeno je donedavno Timoščuk bio nogometaš s najviše nastupa za ukrajinsku reprezentaciju. Skupio ih je čak 144.

Pročitajte više