HAJDUK

Jarni: Hajduk je u krizi vođenja kluba, netrpeljivost ga je dovela do debakla

Foto: Screenshot/Pixsell

HAJDUK je u četvrtak na svom Poljudu ispustio prednost od 2:0 iz prve utakmice 1. pretkola Europa lige protiv malteške Gzire United i od onda u Splitu vlada tišina vezana uz taj rezultat.

Osim konferencije za medije na kojoj su čelnici Hajduku potvrdili smjenu Siniše Oreščanina s mjesta trenera, gotovo nitko drugi vezan uz Hajduk nije odgovarao na naše pozive kako bi komentirao ono što se dogodilo. Sve do večeras kad nam se javio Robert Jarni koji je pokušao utvrditi kada je došlo do pucanja u Hajduku.

"Mislim da je situacija u Hajduku kulminirala s onim što se dogodilo oko Gojuna i Bjelanovića, to je bilo presudno u cijeloj priči i od onda situacija nije dobra. Sad je još došao poraz od Gzire koji nitko nije očekivao i dogodilo se što se dogodilo", rekao nam je legendarni lijevi bek Hrvatske referiravši se na situaciju kad je, tvrde iz Hajduka, šef Akademije Krešimir Gojun optužio svog nadređenog sportskog direktora Sašu Bjelanovića da je od njega tražio da u svibnju uoči utakmice Hajduka II i Šibenika "pomogne Šibeniku" da uđe u Prvu ligu. 

Svi preuzimaju odgovornost, ali samo trener plaća otkazom

Danas je na Poljudu održana konferencija za medije na kojoj su govorili Benjamin Perasović, predsjednik NO Hajduka, Marin Brbić, predsjednik Hajduka, Luka Jakobušić, potpredsjednik Hajduka i Saša Bjelanović, sportski direktor Hajduka. Tema je bila smjena Siniše Oreščanina i poraz od Gzire, a odgovarali su i na brojna novinarska pitanja.

Svi prisutni izjasnili su se kako preuzimaju odgovornost, ali bez posla je ostao samo Oreščanin pa smo Jarnija upitali kako to komentira, ali naš sugovornik odlučio je ostati zatvoren po tome pitanju.

"U to ne bih ulazio jer nisam bio tamo, to je njihova odluka i to treba ispoštovati", kratko je poručio bivši trener Hajduka koji je, baš kao i Oreščanin, trenersku karijeru započeo upravo u Splitu.

Razočaran je postupkom igrača

Nakon toga se osvrnuo na činjenicu da nitko od nogometaša nakon utakmice nije izašao pred novinare i dao izjavu nakon možda i najtežeg poraza u povijesti kluba. 

"To nije u redu, pobijedili ili izgubili, uvijek netko mora izaći i reći što se dogodilo. To nije fer prema novinarima i prema čitateljima koji nešto očekuju", istaknuo je Jarni.

Kada smo ga upitali da komentira je li Oreščanin zaslužio otkaz, prvo nije htio komentirati, a onda je ipak pokušao pojasniti situaciju. 

"To je sad malo dublja priča, o tome bi se dalo raspravljati, ne mogu ulaziti u to jer nisam u klubu i ne znam sve što se događalo. Ne mogu se tu izjasniti, ali situacija nije dobra. U klubu je bila velika netrpeljivost i napetost koja je sada kulminirala", rekao je Jarni pa dodao:

"Hajduk pati jer nije dobra situacija, a čim je nemir u klubu, to se sve odražava i na igrače. Koliko god neki mislili da to nema veze s igračima, ima itekako veze, sve oni to osjete."

Problemi postoje već neko vrijeme

Istaknuo je Jarni i kako ovi problemi nisu od jučer te naglasio kako nisu adresirani na vrijeme. 

"Ima jedna stara poslovica koju je izrekao gospodin Kirigin. On je rekao da može biti kriza rezultata, ali ne smije biti kriza vođenja kluba, a ovdje se upravo to dogodilo. Odugovlačilo se s rješavanjem problema i sada treba gledati priču s pozitivne strane pa krenuti od početka", uvjeren je brončani iz '98. pa samo kratko komentirao činjenicu da Damir Burić slovi za naizglednijeg Oreščaninova nasljednika:

"Burić je trener koji ima dovoljno iskustva i znanja, poznaje ambijent i mentalitet ljudi. Treba ga pustiti na miru da krenemo od početka, ja vjerujem da se to može", optimističan je Jarni usprkos potresima u Hajduku. 

 

Pročitajte više