Jarni o remiju s Nizozemskom na U-17 Euru: Opet smo imali više šansi

Foto: Zvonimir Kuhtić/HINA

HRVATSKA je odigrala 1:1 s Nizozemskom u posljednjem susretu skupine D U-17 Europskog prvenstva koje se održava u Mađarskoj. Momčad izbornika Roberta Jarnija okončala je natjecanje na trećem mjestu, iza Engleske i Švicarske, te ostala bez četvrtfinala. Mladi hrvatski reprezentativci su prije remija s Nizozemcima izgubili od Engleske (0:1) i Švicarske (1:2).

"Kao i u prve dvije utakmice, imali smo više šansi. Znali smo kako Nizozemska igra, imali smo odlične kontranapade, ali, nažalost, nismo bili precizni poput drugih. Morali smo rotirati, ali sve je prošlo jako dobro. Među ovim momcima moraju se vidjeti stav i razmišljanje, nadam se da će svi naći svoj put.

Sada slijedi nova generacija, koja također ima mnogo potencijala, ali vrijeme će pokazati. Na momcima je da rade, a bez želje i volje za radom nema ničega", komentirao je Jarni.

Sušak: Nedostajalo nam je malo sreće, ovo je fantastično iskustvo

Reprezentativac Ante Sušak je, kao i izbornik, dosta govorio o sreći te izrazio zadovoljstvo unatoč ispadanju. "Dobro smo se držali, prema dogovoru, postigli smo pogodak, a mogli smo i više. Nedostajalo nam je malo sreće, kao i u prve dvije utakmice.

Ukupni rezultat nije najbolji, no ovo je fantastično iskustvo za sve nas, vidjeli smo različite stilove igre. Zadovoljni smo kako smo odigrali. Ovakvo je natjecanje vrhunac europskog nogometa i siguran sam da će nam svima pomoći", izjavio je Sušak.

Pročitajte više