Jarni: Ne mogu shvatiti zašto je Ljupko rekao da sam trebao doći u Zvezdu 1991.

Foto: Guliver Image/Getty Images, Screenshot YouTube

CRVENA zvezda je 1991. u Bariju osvojila naslov prvaka Europe, a na klupi beogradskog kluba tada je sjedio Ljupko Petrović, jedan od najboljih igrača Osijeka svih vremena.

Proslavljeni srpski trener u razgovoru za Danas rekao je kako su u beogradski klub u ljeto 1991. trebali doći Robert Jarni i Davor Šuker, ali je rat uništio sve planove.

''Davor Šuker i Robert Jarni su igrači koje smo već zakaparili i njih dvojica su trebali doći u ljeto 1991. Pričali smo i sa Slavišom Jokanovićem i bili blizu dogovora. S onom momčadi, pojačanom s ta tri igrača, garantiram vam da bismo bili nezadrživi u Europi. Garantiram vam da bismo ponovili uspjeh iz Barija i da bismo možda nekoliko puta bili prvaci Europe. Međutim, izbio je rat i sve je to propalo. Žao mi je jer je Jugoslavija imala snagu donijeti ne samo jednog već možda i više prvaka Europe. Pogledajte kako Španjolci ne dozvoljavaju da im se raspadne država, dok smo mi to u tišini gledali'', rekao je Petrović.

Robert Jarni je demantirao Petrovića.

''Zbog te izjave Ljupka Petrovića tri dana mi mobitel ne prestaje zvoniti. Zovu me svi prijatelji i poznanici i govore mi kako su pročitali tu vijest. Moram priznati da je nisam ni vidio dok mi nije poslana na mobitel. Jednostavno ne mogu shvatiti zašto je to Petrović izjavio kad to nije istina. Sa mnom o transferu u Zvezdu nitko nikad nije pričao niti me pitao bih li ja tamo igrao. Da stvar bude još čudnija, ne znam kome je to Zvezda dala kaparu za moje usluge. Pojma nemam'', rekao je Jarni za Slobodnu Dalmaciju.

Najbolji lijevi bek u povijesti hrvatskog nogometa 1991. iz Hajduka je otišao u Bari, a zatim je još igrao za Torino, Juventus, Betis, Real Madrid, Las Palmas i Panathinaikos, nakon čega se posvetio trenerskoj karijeri. 

Pročitajte više