JE LI MOGUĆE? Lučić-Baroni prosula 5:0 u trećem setu i ispala s Wimbledona u neviđenoj drami

Foto: Getty Images/Guliver Image

TREBAT će dobro pročešljati teniske knjige i pronaći podatak kad je zadnji put neka igračica propustila 5:0 u trećem setu i to u Wimbledonu. Vjerojatno nikad, ali Mirjana Lučić-Baroni će, nažalost, po tome biti zapamćena na ovogodišnjem turniru.

Najbolja hrvatska igračica je u rijetko viđenom meču izgubila od Caroline Withoeft 6:3, 5:7, 8:6 nakon što je vodila 5:0 u trećem setu i imala meč loptu.

Withoeft je relativno lako dobila prvi set i imala brejk 3:2 u drugom. No već u sljedećem gemu je izgubila servis i Mikica se vratila u meč. Na 5:4 je imala 0:40 na servis protivnice, ali nije iskoristila tri set lopte, da bi napokon na 6:5 iskoristila drugu i izjednačila na 1:1 u setovima.

U prvom gemu trećeg seta Mirjana je spasila tri brejk lopte i činilo se da je napokon slomila Nijemicu. Oduzela joj je servis za 2:0 i onda nanizala još tri gema i samo se čekao kraj meča. Pri vodstvu 5:0 imala je meč loptu na servis protivnice, no nije je iskoristila i onda je neobjašnjivo stala. U sljedeća četiri gema osvojila je samo tri poena i za nekoliko minuta bilo je nevjerojatnih 5:5.

Kako to obično biva, nakon što je izgubila dva servisa za meč, Mikica je "na nulu" odservirala za vodstvo 6:5 i već u sljedećem gemu imala 0:30 na servis Withoeft. Ni to nije iskoristila i onda izgubila servis za vodstvo Nijemice 7:6.

Da cirkus bude potpun, u sljedećem gemu propustila je jednu brejk loptu i to je bila posljednja prilika za povratak u meč.

Pročitajte više