Mlakar ga odbio, ali Štimac ide dalje - čak i pod cijenu odgode HNL-a!



IGOR ŠTIMAC nije dobio bitku s vjetrenjačama koje su se zavrtjele u drugom pravcu. Barem kada su pravni vjetrovi u pitanju. Uskoro će na kućnu adresu primiti dopis zagrebačkog Ureda za opću upravu koji će udariti copy/paste odbijenice njegovih prigovora na prosinačke izbore. Zašto će to učiniti gradski ured, čije je izuzeće zbog navodne pristranosti tražila Štimčeva strana, a ne ministar Mlakar? To je pitanje na koje će Štimac od ministra tek tražiti odgovor. No, u kratkim crtama, Mlakar je odlučio prebaciti odgovornost tvrdnjom da Štimac i Brleković zapravo nisu bili stranka u postupku, već obični građani, iz dobro poznate priče o "probijanju roka žalbe". Mlakar danas smatra da nije nadležan i "građanski rat" očigledno će zaključiti zagrebački ured koji Vlatka Markovića oduvijek smatra legitimnim predsjednikom.



Štimac ipak želi podsjetiti na kronologiju događaja i vidljive promjene Mlakarovog raspoloženja;

"Frapiran sam. U ponedjeljak  je Mlakar na našem službenom sastanku imao sasvim drugačiju priču od one s početka veljače, kada je tvrdio da postoje svi elementi za poništenje obje skupštine. Zagovarao je treću skupštinu kao jedino rješenje. Ministar bi trebao dati javno objašnjenje što se to promijenilo od dana kada mi je na sastanku rekao da mi jesmo stranka u postupku jer imamo pravo na izvanredni pravni lijek. Što se to promijenilo od dana kada je u visokom političkom društvu rekao da je spreman na poništenje obje skupštine? Jesu li razlog te promjene njegovi česti sastanci s Damirom Vrbanovićem?"


"Do sada sam vjerovao u pravu državu i iskreno se nadao da će biti ispravljene pogreške kroz koje se dozvolilo da Marković ostvari pobjedu s ukradenim glasom. Naravno da više u to ne mogu vjerovati, ali zato mogu kao građanin ove zemlje i sportski djelatnik tražiti od Mlakara i Fuchsa da se javno očituju. Dosta je Hrvatskoj ministara koji peru ruke od odgovornosti."

Smatrate li ovo vašim konačnim porazom?

"Žao mi je što neki ljudi nisu iskoristili mogućnost da kao odgovorne osobe doprinesu razvoju demokratskih odnosa u savezu. , koji je sebi dao za pravo da se postavi iznad Ministarstva uprave i iznad organizacija koje su osnovale HNS. Njihova odluka u suspenziji saveza je nešto nezabilježeno, to je kao da Vlada suspendira zastupnike u Saboru."

"Pitam se, kako to da je Mlakar mogao potpisati rješenje kojim se potvrđuje upis Tomislava Jurjevića kao predsjednika ŽS dubrovačko-neretvanskog, čime je pobijena odluka Ureda za opću upravu, dok u ovom slučaju se prave da nisu nadležni?"

Ponovili smo pitanje, a Štimac je poručio:

"Ovo negdje mora stati! Danas ću u Splitu okupiti predstavnike dalmatinskih saveza i dogovoriti daljnji plan. Dosta je ove sramote, spremni smo na sve, čak i pod cijenu odgode prvenstva!"

Pročitajte više