LIGA PRVAKA

Je li ovo najbolja blokada svih vremena? Pogledajte što se sinoć dogodilo u Italiji

Foto: Guliver

SINOĆ je odigrana utakmica 4. kola FIBA-ine Lige prvaka između Banco di Sardegna Sassarija i MHP Riesen Ludwigsburga. Domaćini su pobijedili 82:75, ali njihov igrač Tyus Battle iz drugih će je razloga pamtiti cijeli život.

On je u trećoj četvrtini pojurio prema košu, uzletio da će snažno zakucati, ali dočekao ga je gostujući centar Justin Simon i savršenom blokadom poslao i njega i loptu na parket.

VIDEO: Arena Sport

Bila je to jedna od najatraktivnijih blokada u košarkaškoj povijesti, a zasigurno najluđa ikad viđena u ovom natjecanju.

Battle je inače završio s 15 poena, tri više nego što zabija u prosjeku u Ligi prvaka, dok je Simon bio uvjerljivo prvo ime gostiju s 26 koševa i sedam skokova. U prosjeku postiže 17 poena i 8.3 skoka.

Riesenu je ovo prvi poraz u četiri kola skupine A, a Sassariju prva pobjeda. U toj se skupini danas sastaju Tenerife i Prometej, za koji nastupa hrvatski reprezentativac Miro Bilan. On se na Twitteru "pohvalio" kako je momčad od Ukrajine do Kanarskih otoka morala prevaliti gotovo 5000 kilometara.

Pročitajte više