Esport

Je li ovo najveći promašaj u povijesti PES-a?

Screenshot: Reddit/PES2019

NAPROMAŠIVALI smo se sjajnih prilika u PES-u i FIFA-i, ali ovako nismo nikad promašili. Na Redditu je osvanuo video iz PES-a 2019 u kojem igrač s crte praznog gola uspijeva promašiti. Umjesto da gurne loptu u mrežu, on je šutira u stativu, nakon čega se lopta odbija van gola. 

>VIDEO Ovakvu krađu vremena još niste vidjeli u FIFA-i

>VIDEO Uživajte u najboljim golovima u FIFA-i 19

Nesvakidašnji promašaj jedan je od najpopularnijih postova na r/WEPES subredditu, a objavio ga je korisnik Solokingxrobert. Bez obzira na to koliko puta pogledali video, i dalje nam nije jasno kako mu je to pošlo za rukom. Pogotovo zato što igrač pokušava zabiti s Diegom Costom koji ima odlične ocjene u igri. Kako to obično biva, lopta se odbija do protivničkog obrambenog igrača. 

He missed an open net from r/WEPES

"Razbio bih svoj PlayStation 4", "Ovo je najgori promašaj koji sam ikada vidio", "Plačem LOL", "Da se to meni dogodilo, morao bih nabaviti novi kontroler", samo su neki od komentara korisnika na Redditu. Neki pak tvrde da se radi o poznatom bugu zbog kojeg igrač praktički izbija loptu s crte umjesto da pukne u gol. Međutim, većina se slaže da je mogao jednostavno ušetati u gol. 

Međutim, veliki promašaji se događaju i u stvarnom nogometu. Ilija Sivonjić je 2009. ušao u povijest nakon promašaja protiv Cibalije, kada je Moralesova lopta praktički već ulazila u gol, on ju je nespretno zaustavio, a obrambeni igrač Cibalije izbio van. Fredrik Ljungberg je 2005. promašio prazan gol s metra, kao i Yakubu Aiyegbeni, a Katarac Fahad Khalfan je 2010. u utakmici protiv Uzbekistana, umjesto da gurne loptu u gol, pogodio stativu.

Pročitajte više