Jedan od najboljih stranaca u Dinamovoj povijesti postao trener meksičkog kluba

Foto: EPA-EFE, Screenshot (Twitter)

LEANDRO CUFRE, jedan od najboljih stranaca u Dinamovoj povijesti, krenuo je u samostalnu trenersku karijeru i dobio prvu priliku prošlog tjedna kao glavni trener meksičkog Atlasa iz Guadalajare.

Argentinac je u taj klub otišao i kao igrač u sezoni 2011./12. iz Dinama, a tamo se i umirovio 2015. Na klupi mijenja sunarodnjaka Angela Guillermea Hoyosa. Atlas je pod njegovim vodstvom upisao šest poraza u nizu i sada je u zoni borbe za ostanak.

Zanimljivo, čovjek koji je inzistirao na Cufreovom dolasku bio je legendarni stoper Barcelone Rafa Marquez koji je od ljeta jedan od glavnih ljudi u klubu. 

Cufre je prvu utakmicu odradio u nedjelju gdje je Atlas ipak upisao novi poraz, ovoga puta na gostovanju kod Toluce gdje su izgubili 2:0. Ipak, Cufre je napomenuo da će rezultati stići i da je zadovoljan radom igrača na treninzima.

Podsjetimo, Cufre je kao igrač stigao u Dinamo 2009. Iako se zadržao u Zagrebu samo dvije i pol godine zbog svoje velike nogometne vještine, stopostotnog zalaganja na svakom treningu i utakmici te profesionalnosti izvan terena, brzo je postao omiljen kod navijača Dinama.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više