Jedan od najboljih svjetskih košarkaških trenera objavio da je teško bolestan

Foto: Guliver Image/Getty Images

JEDAN od najboljih svjetskih košarkaških trenera, Amerikanac David Blatt, šokantnim je priznanjem otkrio da boluje od multiple skleroze. Blatt je trener Olympiacosa, a grčki velikan na svojim je stranicama objavio dirljivo pismo u kojem Blatt priča kako se nosi s opakom bolešću.

Blatt je za dijagnozu saznao krajem prošle euroligaške sezone, o njoj je odmah obaviješten od strane medicinskog osoblja Olympiakosa, ali ovo je prvi put da je javno priznao kako boluje od ove bolesti.

"Ponekad život na nas iznenada i bez nekog posebnog razloga počne bacati različite stvar. To su trenuci koje morate sami raspoznati i tada praviti izbore koji će doista testirati vaš karakter i materijal od kojega ste sazdani'', piše Blatt, pa nastavlja:

"Kada sam saznao da bolujem od progresivne multiple skleroze, nakon početnog šoka, plača i svega ostalog što ide uz to, te poslije shvaćanja da bi se moj život uskoro mogao drastično promijeniti, odlučio sam da nema odustajanja već samo se prilagoditi i naći načina nastaviti sa što normalnijim životom. Na novonastalu situaciju probat ću odgovoriti metodama koje koristim kao košarkaški trener. Moj život sada nije piknik, ali moram znati da ima puno onih kojima je gore nego meni. Moja obaveza je da sada budem primjer svim onima koji unatoč teškoćama nastavljaju sa životom i da baš nikada ne odustanem od toga ", stoji u pismu.

Blatt je u bogatoj karijeri osvojio europsko zlato s Rusijom, s istom reprezentacijom bio je treći na Igrama u Londonu 2012. te treći na EP-u 2011., s Maccabijem je bio prvak Europe, s Darušafakom osvajač Eurocupa.

Godine 2014. bio je izabran za najboljeg euroligaškog trenera i odlazi u NBA gdje preuzima klupu Cleveland Cavaliersa, s kojima 2015. igra finale NBA lige protiv Golden Statea.

Pročitajte više