Jedan od najtalentiranijih hrvatskih trenera ispisao povijest u Sloveniji

Foto: Screenshot Twitter

KOŠARKAŠI Sixt Primorske, koje vodi hrvatski trener Jurica Golemac, prvi put u povijesti osvojili su naslov prvaka Slovenije.

Sixt Primorska je u trećem susretu finala doigravanja pobijedila Petrol Olimpiju 68:63 i u seriji na tri pobjede slavila rezultatom 3:0.

U momčadi prvaka najefikasniji je bio hrvatski košarkaš Marjan Čakarun sa 16 poena i 11 skokova, dok je Alen Hodžić zabio 12. Kod Olimpije najefikasniji je bio Hrvat Roko Badžim sa 16 poena, šest skokova i šest asistencija.

Za momčad iz Kopra i Golemca ovo je već četvrti trofej ove sezone nakon što su na otvaranju sezone osvojili slovenski superkup, u veljači slovenski kup, a u travnju ABA ligu 2.

Golemac se smatra jednim od najtalentiranijih hrvatskih trenera mlađe generacije. Ovaj 41-godišnji Zagrepčanin u karijeri je igrao za niz velikih klubova, između ostalog bio je član Cibone, Zadra, Panathinaikosa, Albe, Efesa, Virtusa… Igračku karijeru završio je u Sloveniji prije šest godina kao član Krke. Čim je okončao igračku, započeo je trenersku karijeru i bio je pomoćnik Slavenu Rimcu one sezone kad su Cibosi predvođeni Šarićem u Beogradu uzeli ABA ligu. Dvije je sezone bio pomoćni trener reprezentacije Gruzije, a posljednje dvije godine na klupi je Sixt Primorske.

Pročitajte više