Jedan od najvećih preokreta u NBA povijesti. Kapetan Srbije među glavnima u pothvatu

Foto: Profimedia

TRICA Ala Horforda je sredinom druge četvrtine donijela Bostonu prednost 68:38 kod Atlante. Sve je ukazivalo na to da će Celticsi, najbolja momčad NBA lige, koja je pobijedila 20 od 22 zadnje utakmice, a ovu igrala nakon devet pobjeda zaredom, razbiti Hawkse. No umjesto katastrofe domaćina, slijedio je njihov epski preokret za pobjedu 120:118. 

Topljenje prednosti Celticsa slijedilo je sredinom treće četvrtine, kada je Atlanta smanjila na 78:75. Zatim su prvi put poveli tricom Garrisona Matthewsa za 97:96 na 9.42 minute do kraja. U zadnjoj četvrtini Atlantu je nosio Bogdan Bogdanović. Kapetan Srbije pogodio je tricu za novu prednost domaćina, kojima ništa nije mogao ni sjajan duo Jayson Tatum - Jaylen Brown.

Dejounte Murray je položio za vodstvo Atlante 117:116. Zatim je Brown promašio tricu sa sirenom za kraj napada. Deset sekundi prije kraja Hawksi su imali taj jedan poen prednosti. Clint Capela hvata loptu pod košem Celticsa i dodaje De'Andreu Hunteru. On je mogao čekati jer je bio novi napad i Celticsi bi ga morali faulirati. No on vinuo se u zrak i hladnokrvno zabio tricu za 120:116 i delirij u dvorani. 

Atlanta je tako ostvarila najveći preokret sezone i najveći preokret u povijesti franšize u play-by-play eri, dakle od 1997. Ujedno je postala i tek šesta momčad u NBA ligi kojoj je uspjelo nadoknaditi ovako ogroman zaostatak. Do povijesne pobjede nosili su je Hunter s 24 poena i 7 skokova, Bogdanović s 22 poena i 4 trice, Murray s 19 poena i 15 asistencija te Capela s 14 poena i 12 skokova.

Pročitajte više