lige petice

Jedan od najvećih promašaja Reala zabio gol godine u Engleskoj

Foto: Reuters

JAMES RODRIGUEZ je u ljeto 2014. došao u Real kao najbolji strijelac SP-a uz odštetu od 75 milijuna eura. Treći najskuplji nogometaš u povijesti Reala dobio je desetku, koju su prije njega nosili Puškaš, Figo i Zidane.

Međutim, ubrzo je Kolumbijac postao jedan od najvećih promašaja u povijesti Reala. Nikako se nije uklapao u zamisli svog prethodnika i idola Zidanea, pa je dvije sezone proveo na posudbi u Bayernu, koji ga nije htio otkupiti. 

Prošlog ljeta je James po ulasku u 30. godinu spas karijere tiho potražio kod Carla Ancelottija u Evertonu, u koji je prešao kao slobodan igrač.

Tamo se preporodio i na polovici sezone je u 16 utakmica na četiri gola i sedam asistencija. Zgoditak koji je postigao u derbiju 20. kola protiv Leicestera (1:1) vjerojatno mu je najljepši u karijeri.

James je gol, koji su u Engleskoj već sada proglasili golom godine, postigao tako da je na lijevom rubu kaznenog prostora pokupio odbijanac, te ga svojom slabijom, desnom nogom, od stative zakucao u suprotni kut nemoćnog Schmeichela. 

Sve ovo napravio je okružen trojicom suparničkih igrača.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JAMESOVU GOLČINU.

Jamesu je ovo 19. gol koji je u Europi zabio udarcem izvan kaznenog prostora, ali prvi kojeg je postigao desnicom.

Pročitajte više