Jedan od najvećih srpskih košarkaša ovog milenija dolazi u Crvenu zvezdu?

Foto: EPA-EFE

JEDAN od najboljih i najpopularnijih srpskih košarkaša ovog milenija Miloš Teodosić mogao bi se vratiti kući nakon što mu je istekao ugovor s bolonjskim Virtusom, u kojem je proveo posljednje četiri godine. Talijanski mediji pišu da je Crvena zvezda zapela da ga dovede.

La Repubblica piše da je zavladao osjećaj kako je u protekle četiri godine sve viđeno, da pregovori o produljenju ugovora još nisu puknuli, ali da vise o niti. Corriere dello Sport dodaje da mu zbog financijskog fair-playa Virtus ne može ponuditi ni približnu plaću dosadašnjoj, a da Crvena zvezda pokazuje velik interes za 36-godišnjeg playmakera.

Iz FMP-a u svijet

Teodosić nikad u karijeri nije igrao za nekog od beogradskih velikana, odrastao je u omladinskom pogonu FMP-a i već tada oduševljavao kreativnošću i ludim asistencijama na parketima ABA lige. Od 2007. do 2017. cijelu je dekadu proveo u europskim divovima Olympiacosu (četiri godine) i moskovskom CSKA (šest), na dvije godine okušao se u NBA ligi, u LA Clippersima, a od 2019. je bio u Virtusu.

Iz gomile klupskih i individualnih trofeja koje je osvojio ističu se naslov europskog prvaka s CSKA-om 2016., titula MVP-a Eurolige 2010. te naslov pobjednika Eurokupa i MVP-a finala s Virtusom prošle godine. U Italiji je u osvojio i prvenstvo te po dva kupa i superkupa.

S reprezentacijom Srbije osvojio je tri velika srebra - na Eurobasketu 2009., Svjetskom prvenstvu 2014. i Olimpijskim igrama u Riju 2016., a te je godine zavrijedio i Euroscar za najboljeg košarkaša Europe. 

Pojačanje za novi pokušaj protiv Partizana

Crvena zvezda ovog je tjedna izgubila finale ABA lige nakon poraza od Partizana 3:2, a Teodosić bi, iako na zalazu karijere, bio golem adut u pokušaju da svrgne gradskog rivala iduće sezone, ali i u Euroligi.

Pročitajte više