UFC

Jedan od najvećih svih vremena: Jones bi pobijedio Miočića, ali mu ta borba ne treba

Foto: Profimedia

"NAJVEĆI teškaš svih vremena protiv najvećeg poluteškaša svih vremena. Tko želi gledati tu borbu? Ja sam 'unutra'"! napisao je Jon Jones u petak na Twitteru i tako izazvao Stipu Miočića na borbu. Jones, najveći poluteškaš u povijesti, još uvijek nije debitirao u teškoj kategoriji. Mjesecima pregovara s UFC-om oko honorara i suparnika.

"Po meni ima smisla da se Stipe Miočić bori protiv Jona Jonesa. Njih dvojicu treba sučeliti, a neovisno o tome tko će pobijediti, kad se Francis vrati, imamo ogromnu borbu. Mislim da je vrijeme da se Miočiću ukaže malo poštovanja. On je snažan, izdržljiv i dobar kao svi najbolji borci svijeta. Ako će doći do borbe za privremeni naslov, ona se ne može odraditi bez njega", rekao je bivši prvak Daniel Cormier.

Međutim, Georges St-Pierre, jedan od najvećih boraca svih vremena, smatra da Jonesu ne treba borba s Miočićem. "Zašto bi se on borio protiv Stipe kad može čekati i dobiti odmah borbu za titulu? Vjerujem da bi pobijedio Miočića, ali zašto riskirati? U borilačkom svijetu ne pobijedite svaki put kad ste favorit. Jones će pogriješiti ako se bude borio protiv Miočića."

Još uvijek nisu poznati Miočićevi planovi. I dalje ima ugovor s UFC-om, a zadnji put se borio u ožujku kad je izgubio pojas protiv Francisa Ngannoua. Također nije zadovoljan UFC-om, posebno činjenicom da su prije njega dali napad na titulu Francuzu Cyrilu Ganeu kojeg je nedavno Ngannou pobijedio sudačkom odlukom.

Pročitajte više