Jedan UFC-ov šampion optužuje drugog: Koristiš steroide, ne možeš biti takav prirodno!

JOŠ UVIJEK se svjetska MMA scena nije oporavila od jednog velikog doping skandala koji je praktički uništio Affliction, a sljedeći je već na pomolu. Pozitivan nalaz na steroide Josha Barnetta dokazao je ono što većina ljudi koji prate mješovite borilačke sportove zna: dopinga nema samo u Japanu, on je prisutan i u američkim ringovima i kavezima samo su tamo borci puno oprezniji, a zloupotreba nedozvoljenih sredstava puno se pomnije planira.

Doduše, najnovija mrlja na dignitetu ovog sporta nije novi pozitivan test, nego se sada radi samo o optužbi jednog borca na račun drugog. No, i to je više nego dovoljno...

UFC-ova zvijezda, bivši prvak u velter i sadašnji u lakoj težinskoj kategoriji, B.J. Penn, optužio je svog velikog rivala i vlasnika pojasa u velter kategoriji, Kanađanina Georgesa St. Pierra, da koristi steroide. Iako ne može podastrijeti nikakve dokaze, Penn je uvjeren da je to istina, a do takvog je zaključka došao nakon što je dva puta poražen od St. Pierrea.

"Prema mom mišljenju mislim da upotrebljava steroide. To je to...samo moje mišljenje. Vjerujem duboko u to. Ne mogu vam dati nikakve dokaze, ali vjerujem da je to tako", rekao je B.J.Penn.

A ovo nije prvi put da je Amerikanac na račun Kanađanina sasuo ovakve optužbe. U jednom ranijem razgovoru poslužio se sličnim riječima.

"Mislim da on ne igra prema pravilima kada su u pitanju steroidi i hormoni rasta. Pogledaj ga, on je najgori mogući primjer. Izgleda neprirodno jako svaki dan, to je nemoguće. Zato i postoje pravila protiv upotrebe steroida", rekao je Penn dodavši:

"Ostatak momaka koji se bave ovim sportom imaju problema. Ili se debljamo, ili izgubimo mišićnu masu kada previše treniramo. To je jedan ciklus. On uvijek izgleda isto. Molim vas, to je nemoguće."

"Georges je prepošten da bi se dopingirao"

Iz St. Pierreovog tima su promptno reagirali samo se nasmijavši na optužbe. Greg Jackson, jedan od trenera UFC-ovog prvaka odbacio je mogućnost da se njegov klijent dopingira.

"Georges je sjajan sportaš i vrlo pošten momak. Da ima osjećaj kako vara, čak i nenamjerno, to bi ga ubilo. Ne bi mogao spavati", rekao je Jackson.

Pročitajte više