Evo jedine ruske atletičarke koja smije nastupiti na Olimpijskim Igrama

Foto: Facebook, Twitter

SUD za sportsku arbitražu presudio je da 68 ruskih atletičarki i atletičara ne može nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, odnosno potvrdio kaznu koju im je izrekla Međunarodna atletska federacija (IAAF) zbog sustavnog dopingiranja.

Ovo bi moglo navesti Međunarodni olimpijski odbor da zabrani nastup svim ruskim sportašima u Rio de Janeiru nakon što je utvrđeno da je država pomagala u skrivanju tragova uzimanja dopinga. Jelena Isinbajeva, slavna ruska skakačica u vis i dvostruka olimpijska pobjednica, ovu odluku je nazvala katastrofalnom te poručila sucima da su pokopali atletiku.

Ali, nije sve tako crno kada je u pitanju sudjelovanje ruskih sportaša/ica na najvećem natjecanju, jer Darija Igorevna Klišina, 25-godišnja skakačica u dalj i model, dobila je dozvolu nastupa u Riju kao "neutralna" atletičarka. S obzirom da živi i trenira na Floridi, ne smatra je se Ruskinjom, iako to definitivno jest, točnije jedina je Ruskinja koja smije nastupi na OI. 
 
Klišina skokom od 7.03 metra iz 2010. još uvijek drži drugi najbolji juniorski rezultat svih vremena, a višestruka je juniorska i jednom (2013.) seniorska prvakinja Europe u skoku u dalj, dok je aktualna europska nositeljica bronce. 
 
Jedina Ruskinja na atletskim borilištima u Riju nije tek ljepotica koja će u Riju služiti kao lutka ili figura, ali da ćete je tamo primijetiti zbog izgleda, definitivno hoćete, kao što se možete uvjeriti u galeriji iznad teksta. 

Pročitajte više