LIGE PETICE

"Jedini tip u povijesti koji se za*ebava s Realom i nagrađen je za to"

Foto: Gulliver / Getty Images

ŽESTOKE reakcije španjolskih novinara i navijača Reala na to što je Gareth Bale plasman Walesa na Euro proslavio nasmijano skačući sa zastavom s natpisom "Wales. Golf. Madrid.Tim redom."

To je popis njegovih prioriteta, onako kako ih je prije mjesec dana posložila Realova crnogorska legenda Predrag Mijatović. Ova izjava izazvala je veliku pažnju ne samo u Španjolskoj. Navijači Walesa pretvorili su je u slogan koji su uzvikivali na obje utakmice njihove reprezentacije od tada, a koje su završile pobjedama, 2:0 kod Azerbajdžana prije četiri dana te domaćoj odlučujućoj nad Mađarskom jučer u zadnjem kolu kvalifikacija za EP.

Ali španjolskoj javnosti i Realovim navijačima ništa ne znači što se najpoznatiji Velšanin poziranjem sa zastavom na kojoj je navedeni popis šali na svoj račun.

Najčitanijem španjolskom dnevniku Marci od sinoć je najčitanija vijest naslovljena "Bale se smije realovcima zastavom na kojoj trola taj klub".

"Ruga se Realu, navijačima tog kluba i svojim suigračima. Nije ga briga ni za koga od njih. Ne zaslužuje nositi Realov dres i ne bi ga smio obući nikada više." piše novinar Ruben Martin.

"Treba raskinuti ugovor s njim još danas. Ovo što je napravio je neukusno i neoprostivo.", poručuje Madrid Sport.

"Bale zna da treba ishoditi odlazak iz Reala u zimskom prijelaznom roku, ali ovim je prešao granicu."

"Bale naceren drži zastavu s natpisom koji će zapaliti madridiste." piše senzacionalizmu skloni, ali iznimno gledani Josep Pedrerol dodajući kako je "potvrđeno, Bale odlazi iz Reala" iako to nigdje nije službeno objavljeno.

"Bale nikada neće biti legenda Reala", piše Marca u komentaru poteza Velšanina koji je, prema mišljenju autora, njime poništio odlučujuće golove kojima je Realu donio dvije Lige prvaka.

Navijači zahtijevaju njegov odlazak: "Ogroman je nedostatak poštovanja koji Bale pokazuje prema Realu. Vrijeme je za reći mu zbogom".

"Ako Bale bude u momčadi za predstojeće utakmice Reala, to će biti velika sramota za klub. S ovim je gotov. Ništa ne može opravdati ovo nepoštovanje najvišeg ranga.

"Jedini tip u povijesti koji se zajebavao s Realom i opet je u prvoj momčadi."

"Loša forma? Oprošteno mu je. Nepouzdanost? Oprošteno mu je. Bezvoljnost? Oprošteno mu je. Česte ozljede? Oprošteno mu je. Bogovska plaća? Opravdana mu je. Nepoštovanje prema svetom grbu? Nikada sinko, odjebi iz mog kluba.", poručuje mu navijač uz parafrazu Baleovih prioriteta na zastavi u: "Ozljede. Golf. Wales."

Pročitajte više