sp rukomet

Jedna izjava Červara o Cindriću najbolje opisuje organizacijski kaos na SP-u u Egiptu

Foto: Epa

SINOĆ je HRS na svojim službenim stranicama objavio vijest da je igrač Barcelone i srednji vanjski Hrvatske Luka Cindrić otpao iz sastava do kraja natjecanje zbog obnovljenje ozljede prepona koju vuče već neko vrijeme.

Cindrić je s preponama imao problema tijekom cijele sezone, ali je ipak odlučio doći u Egipat i pomoći reprezentaciji. Tijekom prve utakmice s Japanom (29:29) bilo je jasno da nije pravi, a nakon susreta sam je tražio od izbornika Červara da ga izostavi s popisa za iduće utakmice Hrvatske.

Na SP-u nema ni jedne adekvatne ambulante i Cindrić se morao vratiti u Barcelonu

Nažalost, to je već treće veliko natjecanje na kojemu Luka Cindrić ima problema s ozljedama. Premda je hrvatska medicinska ekipa u Aleksandriji učinila sve što je mogla, pomoći nije bilo. Hrvatska se, kao i sve ostale reprezentacije, nalazi u balonu i detaljnu dijagnostiku ovdje, nažalost, nije moguće napraviti te je odlučeno će se Luka Cindrić vratiti u Barcelonu i tamo nastaviti liječenje.

To je potvrdio i Červar.

''Cindrić je inzistirao na tome da ga zamijenim jer zbog ozljede više ne može igrati. U tom trenutku sam bio prisiljen u sastav ubaciti Janka Kevića. Morao sam to napraviti jer u kampu gdje se nalazimo nemamo adekvatne ambulante ili bilo koje druge zdravstvene ustanove. Jednostavno, nisam imao drugo rješenje'', rekao je Lino.

Nastavlja se cirkus u Egiptu

Izjava Červara da je Cindrić nakon samo jedne utakmice morao otpasti i da je otišao na drugi kraj svijeta, u Barcelonu, samo zato da bi tamo mogao dobiti osnovni medicinski tretman u 2021. godini najbolje oslikava kaotično stanje tijekom ovog SP-a u Egiptu.

Od početka je bila upitna regularnost ovog turnira, Amerikanci i Česi su dva dana prije početka ispali s turnira zbog korone u momčadi, a u zadnji trenutak su na njihovo mjesto upali Makedonci i Švicarci. Zelenortski Otoci su danas morali predati susret protiv Njemačke, a od početka turnira Norvežani, Danci i još neke druge reprezentacije udaraju po organizaciji zbog katastrofalnih uvjeta u Egiptu.

Ova situacija s Cindrićem dodatno potvrđuje tezu o upitnoj regularnosti SP-a u Egiptu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više