JEDNA OD NAJBOLJIH NBA PARTIJA DARIJA ŠARIĆA Sixersi se vratili u igru protiv Bostona

Foto: Hina

FANTASTIČNI Dario Šarić odveo je Philadelphiju do prve pobjede protiv Bostona u polufinalnoj seriji Istočne konferencije. Sixersi su noćas na svom parketu slavili 103:92 i smanjili su prednost Bostona 3:1.
 

Hrvatski reprezentativac odigrao je jednu od najboljih utakmica otkako je otišao u NBA ligu. Dario je za 39 minuta igre ubacio 25 koševa, najviše na utakmici, uz šut 9-17. Trice je Dario gađao 1-3, a ubacio je svih šest slobodnih bacanja. Šarić je uhvatio i osam skokova (četiri ofenzivna, četiri defenzivna) te je podijelio četiri asistencije.
 

Nakon što su u drugoj i trećoj utakmici serije prosuli sve što su mogli i doslovce su Keltima poklonili pobjede, Sixersi su se noćas vratili u igru. Istina, šanse za prolaz dalje su im i dalje minimalne, nikad nitko u povijesti nije okrenuo 0:3, ali Phili je noćas pokazao karakter, posebice Dario i bit će zanimljivo vidjeti rasplet ove serije do kraja. Serija se seli u Boston.
 
Prvu četvrtinu dobio je Boston 22:21, drugu je s 26:21 dobila Philadelphia i s četiri poena prednosti otišla je na odmor. Domaći su prelomili utakmicu u trećoj dionici koju su dobili sa sedam koševa prednosti, što do kraja gosti iz Bostona nisu mogli stići.
 
Joel Embiid je ubacio 15 koševa uz 13 skokova, T.J. McConnell i Ben Simmons dodali su po 19 za Phili. Kod Bostona najbolji je bio mladi Jayson Tatum s 20 poena, dok je ostatak momčadi odigrao jako lošu utakmicu.
 

Pročitajte više