JEDNA OD NAJVEĆIH MISTERIJA HNL-a Što on još uvijek radi u Dinamu?

Foto: Igor Kralj/Pixsell

HILAL SOUDANI imao je i puno boljih igara od prikazane u pobjedi Dinama protiv Rijeke (3:1). Čak i jučer Olmo, pa djelomično i Moro i Ademi, dali su Dinamu više u pobjedi kojom je zagrebački klub možda riješio prvenstvo. Ali Soudani je opet iskrom genijalnosti i snalažljivosti riješio još jedan derbi, u kojem je s dva pogotka sudjelovao u preokretu svoje momčadi.
 
Teško je i pobrojati koliko je bodova u krucijalnim utakmicama donio/spasio Dinamu, ali i bez "Mr. Derby" nadimka, može se ustvrditi kako je Soudani najbolji stranac koji je ikada igrao u HNL-u. Nitko nije u kontinuitetu radio toliku razliku za svoj klub, rješavao toliko utakmica i toliko plijenio načinom na koji igra.
 
Voli pasti bez kontakta, voli „ušićariti“ faul i karton na ime, ali je klasa za sebe u ovoj ligi. Dribling i mogućnost stvaranja viška, šut, zadnji pas, izvrsna lijeva noga, brzina, ima sve što treba jednom vrhunskom ofenzivcu.
 
Tonel, Koch ili Cufré u Dinamu su bili odlični, ali nisu mu dali toliki dio karijere. Sedloski, Mujčin, Ibričić, Mitu ili Viduka ostat će legende ove lige, ali nijedan od njih nije toliko obilježio eru u kojoj igra. Najbliže toj tituli stigao je Sammir (ako ga ubrojimo u strance, a dovoljno smo slobodni da Dudua ne smatramo strancem), ali brazilski „cener“ je igrao u mnogo jačem Dinamu koji je puno lakše trpio njegove manjkavosti u formi i fizičkoj spremi te dodatno potencirao sve njegove kvalitete.
 
Jedna od većih misterija u Dinamu u zadnjih pet godina je kako je Soudani još uvijek ostao u HNL-u, ali Dinamo bez njega ne bi bio ni pola momčadi kakva je proteklih godina.
 

Pročitajte više