Dybalu se od danas može kupiti za samo 13 milijuna eura, ali postoji kvaka

Foto: EPA

PAULO DYBALA (30) prije godinu i pol bez odštete je došao u Romu nakon što ga je Juventus otpisao iako je u tom klubu proveo sedam godina i bio predodređen za legendu. No nakon 293 utakmice, 115 golova i 48 asistencija igrač koji je dobio mitsku desetku Juvea morao je otići. To je bio tek početak njegove patnje.

Nitko ga nije htio pa je završio u Romi. Ondje je eksplodirao

Premda je bio u najboljim godinama (28) i besplatan, nitko ga nije htio dok se cijelog ljeta nudio svim velikanima nakon što ga je Juve otpisao iako je na njemu gradio momčad budućnosti. Sklon ozljedama, previše mekan za moderni nogomet i zbog ponašanja dive nije mogao naći poslodavca kakvog je htio. Dybala je tako u ljeto 2022. završio u Romi protivno svojoj volji, naprosto jer je to bio jedini klub zainteresiran za njega. I onda je ondje pod Mourinhom eksplodirao.

U 53 utakmice postigao je 22 i namjestio 14 golova. Sjajne brojke bile bi mu još bolje da nije njegove velike boljke. Zbog ozljeda je, naime, propustio čak 28 utakmica. Za Romu je potpisao do ljeta 2025., ali od prvog dana 2024. njegova otkupna klauzula, koja je do danas bila 20 milijuna eura, sada iznosi tek 13 milijuna eura. No uz par kvaka, koje otkriva Gazzetta dello Sport.

Klauzula važi samo za netalijanske klubove, ali...

Taj veliki popust vrijedi samo za netalijanske klubove. Talijanski klubovi također mogu poslati ponudu sa spomenutim iznosom, ali Roma je može poništiti i to tako da Dybali plati bonus u iznosu između 3 i 5 milijuna eura. Tako bi zadržala Dybalu pred talijanskim konkurentima, dok za strane klubove nema tog osiguranja. Dybalu želi saudijski Al Nassr, koji bi ponovio Juventusov napad Ronaldo - Dybala.

Pročitajte više