KARATE

Jelena Pehar brončana na turniru Svjetske karate lige u Moskvi

Foto: HINA

JELEN PEHAR je osvojila brončano odličje na turniru Svjetske karate lige u Moskvi, a u dvoboju za treće mjesto kategorije do 50 kg Pehar je pobijedila Mađaricu Karmen Klement s 2:0.

Pehar je prije toga ostvarila prvi bod protiv Slovakinje Lucije Kovačikove. Na senshu je ostvarila nastavak natjecanja, budući da je borba završila rezultatom 2:2.

Uslijedile su uvjerljive pobjede nad Njemicom Sharom Hubrich 3:1 i Egipćankom Ahmed Reem Salamom 7:1. U četvrtfinalnom susretu uspješnija je bila Austrijanka Bettina Plank 5:0.

Plasmanom Austrijanke u finale Pehar je dobila prigodu u repasažu, u kojem je na kraju stigla do brončane medalje.

Kvesić bez uspjeha

U poluteškoj kategoriji (-84 kg) Ivana Kvesića iznenadio je Nabil Ech-Chaabi s 3:2. Marokanski natjecatelj je izborio finale, ali ni u repasažu Kvesić nije bio bolje sreće. Nakon što je borba protiv Adama Gjurika završila bez bodova, sudačkim preglasavanjem dalje je išao slovački karatist.

U teškoj kategoriji (+84 kg) Anđelo Kvesić ispao je minimalnim porazom od Mađara Daneia Molnara s 1:0, a istim rezultatom u kategoriji do 67 kg Boran Berak od Talijana Gianluce de Viva.

Kod djevojaka u prvom nastupu izgubile su Petra Nuić (-61 kg) od Marokanke Zahre-Fatme Chajai 5:1 i Lucija Lesjak (+68 kg) od Talijanke Clie Ferracuti 6:2. Sudjelovao je 371 natjecatelj iz 49 zemalja.

Pročitajte više