Jeličić: Hajduk je imao sve, a onda je s tajmingom oko Kosa sam sebe uništio

Foto: Screenshot HRT

NE sjećamo se kad smo gledali bolji i sadržajniji derbi. Hajduk i Dinamo na Poljudu su odigrali fantastičnu utakmicu, pred 32 tisuće gledatelja. Savršena kulisa za skoro savršenu utakmicu. Hajduk je bio bolji, Livaković je branio čuda, ali Dinamo je slavio 2:1 i pritom si je otvorio vrata prema novom naslovu prvaka.
 
No umjesto da danas pričamo i pišemo samo o utakmici, o čudesnom golu Mije Caktaša, pogrešci Saida koja je odlučila pobjednika, odličnom suđenju i o dva gola Marija Gavranovića, top vijesti su smjena Ivana Kosa i divljački napad navijača Hajduka u centu Splita na Marka Futacsa i nekolicinu mu suigrača.
 
''Ova utakmica bila je prava reklama za HNL. Svaka čast i trenerima Nikoli Jurčeviću i Željku Kopiću, obojica su dali vrlo odmjerene i korektne izjave, uoči i nakon derbija. Dinamo je iskoristio svoje šanse i uz veličanstvenog Livakovića zasluženo je pobijedio'', rekao je Joško Jeličić za emisiju Stadion, pa je nastavio:
 
''Davno sam čestitao Dinamu na naslovu. Ovo je velika stvar, pogotovo za Nikolu Jurčevića kojeg su smjenjivali nakon poraza od Osijeka. Sad ima šansu na miru složiti respektabilnu momčad za Europu. Dinamo je izgledao lošije nego na utakmici u Maksimiru kad je Hajduk slavio. Oba su trenera imala jasnu ideju kako do rezultata, zato smo i vidjeli tako otvorenu utakmicu. Dinamo se jako potrošio protiv Osijeka, ima dosta problema s ozljedama i logično je bilo da Plavi u prvih 20 minuta krenu agresivnije i pokušaju zabiti. I to im je uspjelo. Hajduk? Željko Kopić nije odstupio od svoje filozofije, momčad mu ima glavu i rep, vidi se njegova ideja i sustav i to me veseli'', rekao je Jeličić, ali je onda kazao da je sve ovo što se događalo s Ivanom Kosom odrađeno u potpuno pogrešnom tajmingu:
 
''Hajduk je sam sebe destabilizirao. Imali su igru, imali su viziju, Kopić ih vodi odlično, a onda igrači trpe zbog situacije s predsjednikom. Igrači nakon utakmice pišu komentare po društvenim mrežama o smjeni Kosa, a nikakve vizije za budućnost nema. Kos je sad bivši, kraj je sezone, Kopić pojma nema s kakvom će momčadi raspolagati u idućoj sezoni i tko će biti na čelu kluba. Nikakve sportske strukture u Hajduku nema'', kazao je Joško Jeličić u emisiji Stadion.
 

Pročitajte više