Jeličić: Modrić, Boban, Bokšić... Nitko od njih s 20 godina nije igrao kao Gvardiol

Foto: Profimedia

STRUČNI komentator HRT-a Joško Jeličić u emisiji Qatara još je jednom pohvalio Joška Gvardiola, istaknuvši da 20-godišnji stoper hrvatske reprezentacije igra na razini na kakvoj dosad u toj dobi nije igrao niti jedan hrvatski nogometaš. Gvardiol je bio jedan od najzaslužnijih igrača za remi 0:0 s Belgijom, kojim je Hrvatska izborila nastup u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Tijekom te utakmice imao je niz fantastičnih reakcija, a posebno impresivna bila je ona iz druge minute sudačke nadoknade kada je u posljednji tren uklizao ispred natrčalog Romelua Lukakua i vanjskim dijelom kopačke otklonio opasnost. Tom akcijom potvrdio je dobru formu s kojom je stigao na Svjetsko prvenstvo i još jednom pokazao zašto se za njega zanimaju najveći europski klubovi.

"On radi na sebi i napreduje"

"Joško Gvardiol je najbolji hrvatski nogometaš u povijesti s 20 godina. Na njegovom nivou nije bio ni Luka Modrić s 20 godina, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Robert Prosinečki ni Alen Bokšić. S 20 godina nitko od njih nije igrao na ovoj razini. Odgovorno tvrdim da na ovom nivou nitko od njih nije igrao", ustvrdio je Jeličić i dodao:

"Gvardiolova najveća vrijednost je što je on svjestan toga. Od većine onih kojima je Bog dao nešto, on nije u komfornoj zoni. On radi na sebi i napreduje."

Pročitajte više