Jeličić o Argentini i Meksiku: Ovo otvara samo zalutali metak ili dobar laksativ

Screenshot: HRT

NAKON prvog poluvremena utakmice Argentine i Meksika, koje je završilo 0:0 uz niz loših poteza, grubih prekršaja i malo dobrog nogometa, stručni komentator HRT-a Joško Jeličić žestoko je kritizirao Argentince. Zamjerio im je manjak agresivnosti i kreativnosti u napadu.

"Ovakvu utakmicu može otvoriti samo neki zalutali metak ili dobar laksativ. 0.04 je xG, dakle postotak golova koje je Argentina trebala zabiti u prvom poluvremenu. Proći ćemo lagano taktički. U 5-3-2 se brani Meksiko, može se proći samo preko bokova, a Scaloni nije stavio igrače koje treba, osim na jednoj strani Di Mariju i Montiela. Na drugoj strani je Acuna sam i trebao bi igrati 1 na 1 i centrirati", rekao je Jeličić pa dodao:

"Argentina, odnosno njihov izbornik, jedino što sada može je otići u svlačionicu i staviti ono što većina muškaraca nosi iznad koljena i okrenuti se klupi, gdje ima Dybalu, Alvareza i Correu. Ne znam čije se tranzicije Scaloni boji, par puta kad su došli do centaršuta imaju 2 na 6 u kaznenom prostoru. I to je to za ovu utakmicu dosad."

Komentirao je utakmicu i po završetku

Jeličić je komentar dao i nakon utakmice, u kojoj je Argentina na kraju pobijedila s 2:0: "Kod Argentine je postojao veliki pritisak iz prve utakmice, a protivnik je bio maksimalno zatvoren i igrao jako povučeno. Rekao sam na poluvremenu što može otvoriti ovu utakmicu, Messi nikako nije zalutali metak, on cijeli život otvara ovakve utakmice", rekao je Jeličić pa dodao:

"Meksiko je bitno individualno i momčadski slabija momčad. Argentinci su na kraju lako ovu priču priveli kraju i još su to uspjeli učiniti apsolutno fenomenalnim golom sjajnog veznjaka Enza Fernandeza."

Pročitajte više