Jerome Fernandez: Nemamo što izgubiti, potući ćemo se s Hrvatima

TRENUTNA generacija francuske rukometne reprezentacije po svemu je posebna. Osvojili su sve što se da osvojiti; aktualni su olimpijski, svjetski i europski prvaci, međutim u Srbiji im na Europskom prvenstvu ne ide baš sve po planu.

Katastrofalna igra u skupini i porazi protiv Mađarske i Španjolske koštali su ih bodova, stoga se u drugom dijelu Eura nalaze pred ponorom. Jedina su francuska generacija koja nije prenijela niti jedan bod u drugi krug nekog svjetskog ili europskog natjecanja. 

Francuzi nemaju pravo na pogrešku

Jedan poraz i Onestini igrači mogu pakirati kofere. U nedjeljnom susretu protiv Slovenije bili su na korak do ispadanja, ali u posljednji trenutak na krilima probuđenog Omeyera vratili su se i slomili Slovence.

Kapetan Jerome Fernandez zna u kakvim se problemima nalazi Francuska: ''Utakmica protiv Slovenije dobro nam je došla za podizanje morala. Ovo je katastrofalno prvenstvo za nas. Nadam se da ćemo se kolektivno poboljšati u drugoj polovici turnira. Moramo ispraviti sve greške koje radimo'', započeo je Fernandez u intervjuu za Sports.orange.fr.

''Protiv Slovenaca smo pokazali da smo jako povezani i borbeni. Bili smo u velikoj nevolji, ali smo se vratili. To je naša snaga. U utorak nam dolaze Hrvati i moramo izvući još više snage protiv njih jer će nam to biti ključna utakmica na ovom natjecanju“, kaže Jerome.

Fernandez: Nismo u bajnoj formi, ali protiv Hrvatske se to mora promijeniti

Hrvatska reprezentacija izgubila je u nedjelju od Španjolske 24:22. Međutim unatoč porazu Golužina momčad još uvijek ima velike šanse za prolazak u polufinale, ali poraz od Francuske bi to sve dodatno zakomplicirao. Kod Francuza situacija je jednostavna – ako ne pobijede, teško će se plasirati u polufinale. 

'"Forma će nam se vratiti samo ako dobro odigramo protiv Hrvatske, bez obzira na rezultat. Mogli bi se vratiti u borbu za polufinale, ali trenutno smo daleko od toga i sada nemamo pravo misliti tako daleko već se moramo što bolje pripremiti za Hrvate"

'"Protiv Hrvatske će nam biti jako teško. Oni su jedna klasa iznad svih i teško ćemo se nositi s njima pogotovo sada kada nismo u formi.  Ali to ne znači da ćemo se predati. Ne znam. Smatram da se trebamo potući s njima pa što bude", zaključuje Francuz koji se nakon utakmice rasplakao pred navijačima zbog pobjede nad Slovenijom.

Hrvatska protiv Francuske igra u utorak u 20 sati u Spens dvorani.

Pročitajte više