Ješe: Osijek ima igrača koji ne smije biti na klupi. Od njega će zaraditi velik novac

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL, Screenshot: HRT

BIVŠI hrvatski branič Vedran Ješe (43) u HRT-ovoj emisiji Stadion govorio je o proteklom, 21. kolu SuperSport HNL-a. Rijeka je vodeća momčad hrvatskog prvenstva s 44 boda, dva više od Hajduka i četiri više od Dinama, koji je odigrao jednu utakmicu manje.

Ješe o utakmici Osijek - Hajduk (1:1)

Među ostalim, Ješe je govorio o subotnjem remiju Osijeka i Hajduka (1:1) na Opus Areni. Podsjetimo, Splićani su poveli golom Filipa Uremovića u 57., dok je Ramon Mierez izjednačio u 72. minuti.

"Hajduk je imao velik hendikep zbog izostanaka četvorice igrača, pogotovo Marka Livaje bez kojega Hajduk ima mali postotak pobjeda. I veće ekipe bi osjetile nedostatak takvih igrača. Derbi kao derbi je bio zanimljiv, ne pretjerano atraktivan za gledati, ali borben i živ. Bilo je dosta trke i duela, a na kraju realna podjela bodova", rekao je Ješe pa dodao:

"Hajduk koji je pobjeđivao s 1:0 nije stvarao puno prilika. Igraju pametno i zrelo, pokušaju zabiti jedan gol pa se zatvaraju, u većini slučajeva se tako zatvara i čuva rezultat. Dolaskom Josipa Brekala i tih igrača možda se digne kvaliteta i Hajduk počne stvarati više šansi."

"Hajduk treba popraviti igru"

Ješe je oduševljen nastupom Nikole Kalinića, koji je bio u početnoj postavi Hajduka. "Bit će dobro pojačanje za Hajduk. Brekalo? Ne treba trošiti riječi na njega. Trebat će mu vremena, ali radi se o iznimnom pojačanju", smatra Ješe.

Hajduk u idućim susretima igra sa Slaven Belupom, Rudešom i Varaždinom. "Hajduk treba popraviti igru. Vraćaju se ozlijeđeni igrači pa će kadar biti jači. Neki igrači su izvan forme, ima puno rezervi u ekipi i mislim da će doći k sebi", izjavio je Ješe.

Ješe oduševljen Antonom Matkovićem

Ješe je govorio i o potezima osječkog trenera Zorana Zekića u susretu s Hajdukom. "Unio je živost i energiju. Hajduku je pala igra sa zamjenama, ali su Osijekove zamjene definitivno podigle ritam. Kristijan Lovrić je pucao prije postizanja gola", rekao je Ješe.

Nahvalio je talentiranog napadača Antona Matkovića (17). "Mali Matković mora igrati, on je velika perspektiva hrvatskog nogometa. Igrač na kojem će Osijek zaraditi velik novac. No, ako će sjediti na klupi, onda toga neće biti", izjavio je Ješe.

Dotaknuo se i Miereza. "Nevjerojatan igrač, koliko duela i trke. Kad bi zbrajali udarce koje je dobio protiv Hajduka, bilo ih je pet-šest. To jako boli, on to stoički podnosi. Ove godine je na nivou i velika je snaga Osijeka", dodao je stručni komentator HTV-a. 

Ješe o utakmici Dinamo - Gorica (2:0)

Dinamo je u nedjelju golovima Martina Baturine i Darija Špikića savladao Goricu 2:0. "Dinamo je bio rastrčan, dobar i kvalitetan, jako puno udaraca je imao. Gorica je u padu, pa se ne može znati radi li se o Dinamovoj kvaliteti, ali sigurno da jest, Dinamo je bio odličan i zasluženo slavio", rekao je Ješe.

Komentirao je i Morena Živkovića (19), stopera kojeg je Dinamo u zimskom prijelaznom roku vratio iz Lokomotive, gdje je bio na posudbi. "Možda je za njega bilo bolje da je ostao u Lokomotivi. Dinamo je pod pritiskom i teško je staviti mladog igrača, pogotovo na toj poziciji", misli Ješe.

Pričao je i o odlasku Roberta Ljubičića u grčki AEK. Mladi veznjak doveden je kako bi igrao u sredini terena, no niz trenera koristio ga je na lijevom boku, poziciji s kojom se Dinamom muči proteklih godina.

"Nezgodno je to za igrača. Imao je dvije opcije: pristati na zamisao trenera ili sjediti na klupi i boriti se za svoj status na svojoj poziciji. Na početku je još igrao dobro na beku, ali kasnije je izgubio mjesto u prvih 11. Na kraju je taj transfer bio i logičan jer imaš nezadovoljnog igrača", komentirao je Ješe.

Ješe je bivši hrvatski branič

Ješe je kao branič upisao dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske, i to 2006. u prijateljskim utakmicama s Hong Kongom i Južnom Korejom. Prema podacima Transfermarkta, klupsku karijeru proveo je u Dinamu, Zagrebu, zaprešićkom Interu, švicarskom Thunu, izraelskim klubovima Bnei Yehudi i Ashdodu, Širokom Brijegu i Olimpiku u BiH, grčkoj Kavali te na kraju u Zadru i Primorcu iz Biograda.

Pročitajte više