Jesu li izbori regularni? Skandal u Šibeniku, javio se još jedan klub koji nije glasao za Šukera

Foto: Sibenik.in

NOGOMETNI savez Šibenske županije najveća je lakrdija kampanje za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. 
 
Izvršni odbor Nogometnog saveza Šibenske županije jednoglasno je podržao kandidaturu Davora Šukera zbog obećanih sto tisuća eura, a javljaju se članovi Izvršnog odbora koji tvrde da nisu glasali za aktualnog predsjednika.
 
Prvo je HNK Šibenik, koji se nakon glasanja našao na velikom udaru navijača, poručio da je umjesto njegovih predstavnika glasao Miho Mioč, bivši član Nadzornog odbora i bivši šef Vodovoda.
 
Odmah se postavilo pitanje je li Izvršni odbor Županijskog nogometnog saveza koji je stao na stranu Šukera bio legalan jer najveći klub u županiji na sjednici nije imao svog predstavnika. Šibensko-kninski Savez jedini je koji nema službene stranice ni objavljen Statut, pa se ne može provjeriti ni jesu li obavili preoblikovanje u skladu s novim Zakonom o sportu te izmijenili sastav Skupštine.
 
Glasal bivši šef Vodovoda koji više ne radi u klubu, javljaju se članovi koji tvrde da nisu ni vidjeli glasanje?!
 
Nakon što se ustanovilo da HNK Šibenik, nositelj kvalitete u županiji, nije imao pravo glasa za odabir kandidata za predsjednika, odnosno da je u njihovo ime glasao bivši djelatnik, danas se javio i Siniša Petrović, predsjednik Škole nogometa Joso Bego. 
 
Njega je zbog podrške Šukeru napao dopredsjednik Škole nogometa Zoran Bobanović, a zatim je Petrović objavio priopćenje u kojem tvrdi da nije dao podršku Šukeru.
 
'Na predstavljanju g. Šimića jedini sam se i odmah javio za riječ govoreći o problemima nogometa u županiji u zadnjih 30 g. Pritom sam na prilično glasan (od anksioznosti) i negativan način spominjao prisutne g. Mioča, g. M. Slavicu i g Dulibića između ostalog kazavši da su satrali nogomet do krajnjih granica. Tada sam pred svima dao javnu podršku g. Šimiću i ekipi rekavši da osim mene neće imati niti jedan drugi glas.
 
Taj tren sam vidno uzbuđen izašao sa Šimićevog predstavljanja. Pola sata poslije počeo je Izvršni odbor našeg saveza a čiji sam predstavnik ispred ŠN "Joso Bego''. Opet sam na samom početku samovoljno uzeo riječ g. Dulibiću i još uvijek pod snažnim emocijama i vidjevši da nemam baš ničiju potporu rekao: "Ja ću ljudi glasati i za 'crnog cigana', glasat ću za Tebe g. Bumbak i za Vas g. Mioč i za svakog onog tko će ovu svetinju (gledajući u grb HNK 'Šibenik') vratiti u Prvu HNL, kao i za onog tko će donijeti umjetnu travu u Zablaće, svlačionice u Tribunj ili Skradin itd... nakon čega sam se ponovo obratio g. Dulibiću i pitao ga da li zna da su gen.2003. i 2006. u samo 4 g. postojanja NK "Joso Bego" bile prve u županiji a da niti jedno dijete nije bilo u selekciji iz razloga što ih nismo slali na ta okupljanja jer njegov instruktor saveza nikad nije došao na blatnu livadu u Zablaće." Nakon mog govora g. Bumbak a poslije i g. A. Kulušić rekli su da se slažu sa svim ali da sam promašio temu razgovora. Netom prije g. Mikšić iz NK "Vodice" i mislim još netko iz nekog manjeg kluba napustili su skup a navodno glasanje ja uopće nemam u sjećanju. Dakle, ne sjećam se da je g. Dulibić rekao "idemo glasati" ili kako već ide taj protokol. Sve ovo sam rekao odmah g. Bobanoviću a evo sada i svima Vama na procjenu o tome tko je i kada mogao ili će kupiti Sinišu Petrovića.
 
Slažem se da sam u oba izlaganja donekle promašio temu i govorio o lokalnim ljudima i odnosima ali to je isključivo plod neiskustva jer ja sam prije svega nogometni trener koji je sebi stavio u zadatak borbu za boljitak nogometa, a pogotovo boljeg razvoja mladih nogometaša. I za kraj, svi Vi s malo više novca nazovite me i vidite kolika je cijena Siniše Petrovića. Budite uvjereni da ne postoji i onda kao što sad vrijeđate, moj odgovor napišite u komentarima. Bit ću Vam zahvalan."
 

Pročitajte više