JESU LI TREBALI PONOVITI POEN? Konta u polufinalu nakon dva i pol sata i kontroverzne meč lopte

Foto: Getty Images/Guliver Image

JOHANNA Konta (26) postala je heroj nacije nakon što je sa 6:7, 7:6, 6:4 pobijedila Simonu Halep i postala prva Britanka u polufinalu Wimbledona nakon 39 godina i Virginije Wade.

U vrlo kvalitetnom meču Konta je pogodila 48 winnera uz 36 neprisljenih pogrešaka. Halep, inače druga igračica svijeta, pogodila ih je 26, a izgbuila je meč sa samo devet neprisiljenih pogrešaka. Upravo je ta deveta bila kobna za Rumunjku, koja je na prvu meč loptu pogodila mrežu.

No, tome je kumovala grozna reakcija jedne žene u publici, koja je počela vikati tijekom poena. Konta je vratila lopticu u teren, a dekoncentrirana Halep je stala i pogodila mrežu. Nažalost, u takvim situacijama poeni se ne ponavljaju, iako bi se to pravilo moglo razmotriti budući da je Halep bila vidno ometena uzvikom iz publike. Tko zna što bi bilo da je možda spasila tu meč loptu...

Konta će za finale igrati protiv Venus Williams, a Simona Halep je propustila zasjesti na prvo mjesto WTA ljestvice. Tamo će se u ponedjeljak naći Karolina Pliškova unatoč porazu u ranoj fazi turnira.

Pročitajte više