Ježić vjeruje treneru i kada gubi; "Dalić ima moje puno povjerenje"

RIJEKA je jučer u Zaprešiću uspjela prekinuti niz od pet uzastopnih remija. Naime, izgubila je od Intera 2:1. To je treneru Zlatku Daliću tek peti osvojeni bod od mogućih 21 otkako je započeo drugi dio prvenstva. Sve su glasnije priče da se mladom treneru sve više trese stolica, no takve tvrdnje je demantirao predsjednik Ježić osobno.

"Ne vidim logičnim zašto bi sad trebali razmatrati promjene u stručnom stožeru kluba. Napadate me zbog promjena na klupi Rijeke, a sada govorite da bi trebalo razmišljati o promjeni trenera. Ne razmišljam o tome, Dalić ima moje potpuno povjerenje", rekao je prvi čovjek kluba s Kantride.

Dalić: Kriza igre i rezultata

Iako je Dalićeva momčad nije igrala loše, bodovi su ostali u Zaprešiću. To je mogao promijeniti kapetan Sharbini ali je promašio jedanaesterac u 73. minuti.

"To je bila utakmica koju smo morali dobiti no prati nas puno problema i peha. Igrali smo dobro, s igračem manje izjednačili, a poslije toga promašili jedanaesterac. Što drugo reći nego peh ali sam siguran da ćemo se uspjeti vratiti.", misli Dalić.

Rijeka je ove godine bez pobjede u sedam prvenstvenih kola, pet puta je remizirala, a izgubila je od Dinama i Intera;

"Jasno je da je to premalo, evidentno je da smo u krizi igre i rezultata. No, prati nas i nesreća, igramo, stvaramo šanse, zadnja dva kola promašili smo jedanaesterac, prijetimo iz slobodnjaka ali ništa", rekao je prvi čovjek struke.

Dalić, koji je uvijek bio borac i radio svoj posao najbolje što zna, ne zamara se pričama o promjeni trenera.

"Nema potrebe za tim, glavu gore i nastavljamo što smo započeli, siguran sam da će se Rijeka plasirati  u Europu", rekao nam je.


Utakmica je bila jako tvrda, vidjeli smo četiri crvena, šest žutih kartona i dva kaznena udarca; "O sucu sve najbolje, nije bilo ništa sporno. Takva je bila utakmica, oštra i gruba."

Bračun: Očekuju nas najteže utakmice

Slično misli i njegov kolega na klupi Intera, Milivoj Bračun. On je na vlastitoj koži osjetio strogoću suca Marića, zbog prigovora isključen je u 86. minuti.

"Sudac je korektno odsudio, takva je bila utakmica", povjerio nam se strateg plavo-žutih.

Inter koji je pretposljednji na tablici, se nada da će se i dogodine natjecati u prvoligaškom društvu.

"Osvojili smo vrlo važna tri boda. Sljedeće kolo igramo s Dinamom, a onda nas čekaju utakmice protiv naših direktnih rivala sa začelja tablice. To će nam biti najveći test", rekao je Bračun.

Bračun je i sam bio trener Rijeke pa dobro poznaje prilike u tom klubu.

"Rijeka je vrlo dobra ekipa sastavljena od kvalitetnih pojedinaca. Evidentno je da su trenutno u krizi no siguran sam da će se uspjeti vratiti na pobjedničke staze", zaključio je trener "diva iz predgrađa".

M.Pa.
Foto: Index

Pročitajte više