Jokić nemoćan, trener lovi suca, zvijezda ga gađa. Pogledajte raspad NBA prvaka

Screenshot: Twitter

AKTUALNI NBA prvaci Denver Nuggetsi izgubili su na domaćem terenu i drugu utakmicu polufinala Zapadne konferencije od Minnesota Timberwolvesa 80:106. Wolvesi tako imaju ogromnu prednost u play-offu jer osim vodstva 2:0, duplog breaka koji su izborili na gostovanju u Denveru, serija koja se igra na četiri pobjede sada se seli na njihov teren u Minneapolis. 

Wolvesi su Nikolu Jokića i društvo uništili sjajnom obranom, i to bez obzira na to što su bili jako oslabljeni neigranjem zvijezde koja je u zadnjih šest godina tri puta proglašena najboljim obrambenim igračem lige. Rudyju Gobertu se, naime, dan prije rodio sin pa je pohitao u Minneapolis kako bi bio uz djevojku i vidio dijete. Minnesotu su do velike pobjede vodili Karl-Anthony Towns i Anthony Edwards s po 27 poena, ali ogroman obol dao je Naz Reid. Ne toliko time što je postigao 14 poena, nego što je sjajno čuvao Nikolu Jokića te je u duelu s njim ostvario 5 skokova i 4 blokade. 

Jokić izblokiran u napadu...

Srpski fenomen, MVP Denverove šampionske finalne serije, bio je nemoćan protiv Reeda. Prilažemo video koji najbolje svjedoči o tome što je Reid radio Jokiću. U jednom napadu blokirao ga je dva puta i onda prisilio na promašaj. Jokić je poluvrijeme završio sa samo 8 poena, a dvoznamenkast je postao tek u 28. minuti, no meč je tada već bio gotov. Uostalom, kao i nevjerojatno nemoćna, nevidljiva superzvijezda Denvera.

... i nemoćan u obrani

Jokić je bio neprepoznatljiv i u obrani. O tome svjedoči i situacija pod košem Nuggetsa.

Jokić nakon skoka nije mogao sačuvati laganu loptu. Dopustio je Kyleu Andersonu da kao na basketu asistira Townsu, koji je lako poentirao. 

Murray gađao suca termoforom

Tada s klupe slijedi novi dokaz nemoći Nuggetsa protiv Wolvesa. Od tamo je Jamal Murray, druga velika zvijezda Nuggetsa, suca gađao termoforom. To je napravio ogorčen što nije sudio faul za Denver.

Srećom po Kanađanina i njegovu momčad, suci tada nisu primijetili što je napravio jer je Kentavious Caldwell-Pope odmah izbacio predmet s terena. Nuggetsi su dobro prošli i što se tiče njihovog trenera. Michael Malone je bjesnio na suce. Ludio je na njih jer su Wolvesima dopuštali agresivnu igru, lovio je suce po terenu i urlao na njih unoseći im se u lice. Čudo je kako zbog svega nije isključen. 

Trener Denvera lovio suce i unosio im se u lice urlajući

Wolvesi su senzaciju iz prve utakmice kod Nuggetsa nastavili i drugom pobjedom na terenu NBA prvaka i sada imaju ogromnu prednost - vodstvo 2:0, seljenje serije na domaći teren i povratak Goberta. Jokić i društvo morat će izvesti čudo da to preokrenu. Na drugom meču su bili nemoćni i frustrirani. 

Pročitajte više