NBA

Jokićev čuvar: Zahvalan sam i uzbuđen što smo ga se konačno riješili. Nevjerojatan je

Foto: Profimedia

U PETOJ utakmici serije prvog kruga doigravanja Golden State Warriorsi pobijedili su Denver Nuggetse 102:98 i ukupnim omjerom 4:1 prošli u polufinale Zapada, u kojem će igrati s pobjednikom serije između Memphis Grizzliesa i Minnesota Timberwolvesa (3:2).

Iako su Warriorsi, gledajući ukupni rezultat, lagano dobili seriju, Nikola Jokić u tih je pet utakmica pokazao zašto je favorit da drugu godinu zaredom dobije nagradu za najkorisnijeg igrača lige. U prosjeku je postizao 31 poen, 13.2 skoka, 5.8 asistencija i 1.6 ukradenih lopti, uz 57.5% šuta iz igre.

Jokić je tijekom cijele sezone nosio momčad bez pomoći ozlijeđenog All-Stara Jamala Murraya, dok je mlada zvijezda Michael Porter Jr. odigrao samo 10 utakmica. Nuggetsi su svejedno došli do 48 pobjeda u regularnom dijelu sezone i jedne u doigravanju.

Green: Zbog okršaja s Jokićem sam bolji igrač

Draymond Green, jedan od najboljih NBA defenzivaca, ali i najvećih "lajavaca" u posljednjih desetak godina, koji je tijekom cijele serije bio primarni čuvar Jokića, po završetku sinoćnje utakmice i serije s ogromnim je poštovanjem govorio o srpskom centru i rekao da ga čini boljim igračem.

"Čvrsta su momčad, stalno igraju preko Jokera, ali nije dovoljno to samo znati nego trebaš i zaustaviti. Apsolutno je nevjerojatan igrač, zato je bio MVP prošle godine i zato će vjerojatno opet biti MVP. Bilo je fantastično igrati protiv njega, čini me boljim igračem i zahvalan sam na okršajima s njim jer se u njima nastavljam poboljšavati kao košarkaš."

Green je priznao da je olakšanje što se ove sezone više neće morati nositi s Jokićem. "Svaki put kad ga vidim kako trči po terenu, pomislim: O, ne, evo ga opet. Zahvalan sam i uzbuđen jer smo konačno završili s njim. 

Imao sam pomoć Looneyja, koji se zaista trudio dok sam ja bio na klupi, ali i svih ostalih jer takvog tipa ne možeš čuvati individualno, potrebna je cijela momčad da ga se zaustavi. Zaista je nevjerojatan."

Pročitajte više