Jones napravio bizarnu pogrešku i darovao pobjedu Deliji protiv svog borca

Foto: PFL Screenshot

ANTE DELIJA (32) se nakon perfektne prošle sezone u PFL-u, osvajanja naslova i milijuna dolara impresivno vratio u sve popularniju organizaciju slobodne borbe. Jednoglasnom odlukom pobijedio je višeg i težeg suparnika Mauricea Greenea. Uvjerljivo je slavio protiv borca koji je u UFC-u proveo tri godine i koji je u kutu imao velikog Jona Jonesa.

No Deliji uvjerljivi trijumf protiv uglednog suparnika nije dovoljan za nastavak na turniru i pokušaj obrane titule jer je zbog ozljede propustio prvi krug i nije skupio dovoljno bodova za prolazak dalje. Ostat će kao potencijalna zamjena u slučaju da se neki od boraca plasiranih ispred njega ozlijedi ili zbog drugog razloga ne bude mogao nastupiti.

Jones napravio ogromnu grešku

Jones i Delija su razgovarali dugo nakon meča, a borilački svijet špekulira o tome hoće li se Delija okušati u UFC-u. No glavna tema na borilačkim forumima je ogromna pogreška koju je Jon Jones, po mnogima najveći borac u povijesti slobodne borbe, napravio kao trener.

Naime, on je Greeneu između rundi govorio kako su dvije runde sigurno njegove. Štoviše, prije isteka treće runde čulo se kako viče svom borcu da je na minutu do pobjede i da samo treba izdržati do kraja borbe.

S obzirom na to da su skoro svi fanovi dvije čiste runde dali Deliji, baš kao i suci, ostaje nejasno što je Jones točno vidio. Svojim je pristupom možda i koštao pobjede svog borca, koji je bio uvjeren da su brojke na njegovoj strani. Greene prilikom proglašenja pobjednika nije mogao sakriti šok sudačkom odlukom.

Pročitajte više