Jones o borbi s Miočićem: Dat ću tom čovjeku što želi, a onda tražiti drugu glavu

Foto: Profimedia

STIPE MIOČIĆ (41) je po mnogima najbolji teškaš u povijesti UFC-a. Drži rekord u broju pobjeda u borbama za titulu (šest) te u broju uzastopnih obrana titule kraljevske kategorije (tri). Njegova karijera nije službeno okončana, ali posljednji put se borio u ožujku 2021. godine, kad je poražen od Francisa Ngannoua. Posljednja pobjeda mu je bila u kolovozu 2020. godine kad je savladao Daniela Cormiera u njihovoj trećoj borbi.

U studenom prošle godine trebao je odraditi vjerojatno najveću borbu u karijeri, ako ništa drugo, barem u marketinškom smislu. Čekao ga je dvoboj protiv možda i najboljeg MMA borca u povijesti te aktualnog prvaka teške kategorije Jona Jonesa (36). Međutim, borba koja je trebala predvoditi priredbu UFC 295 u Las Vegasu je otkazana zbog Jonesove ozljede. On je tijekom treninga ozlijedio pektoralni (prsni) mišić i izvan akcije bi trebao biti osam mjeseci te se vrijeme povratka sada približava.

Jones: Dat ću Miočiću ono što želi

Nakon otkazivanja borbe, cijela priča oko tog dvoboja je utihnula. Jones je u javnim nastupima i na društvenim mrežama uglavnom prozivao privremenog prvaka teške kategorije Toma Aspinalla koji je tu titulu zaradio na istom događaju na kojem su se Miočić i Jones trebali boriti pobijedivši Sergeja Pavloviča u zamjenskoj borbi. U posljednje vrijeme se puno pričalo o tome da bi se Jones čak mogao boriti protiv Alexa Pereire, prvaka u poluteškoj kategoriji.

Ipak, Jones se jučer oglasio na društvenim mrežama i potvrdio da se želi boriti s Miočićem: "Usred sam jasne odluke... Držati se originalnih planova i boriti se protiv čovjeka sa svim priznanjima ili potpuno zanemariti sav trening koji sam posvetio Stipi i boriti se s drugim potencijalnim ‘hype‘ vlakom kojeg možda neće ni biti ovdje za tri godine. Svoje planove neću mijenjati ni za koga. Stipe je ovdje kao najbolji teškaš koji se ikada borio, dat ću tom čovjeku ono što želi, a onda ću tražiti drugu glavu. Što god bude sljedeće - neka bude".

Miočić: Ne zanima me titula, samo borba protiv Jonesa

Miočić se cijelo vrijeme, što je uobičajeno za njega, nije previše javljao. Nije bio kriv što je ostao bez velike borbe u studenom, a niti jedna druga borba osim one protiv Jonesa ga očito više ne zanima. Napravio je sve, i više od toga, u karijeri te je borba s Jonesom jedino što ga motivira za povratak u kavez.

U Jaxxon Podcastu je potvrdio da ga ne zanima eventualni okršaj protiv privremenog prvaka Aspinalla, ako se zbog predugog izostanka Jonesa ukaže takva prilika: "Tom je dobar prvak, sjajan prvak. Opasan borac, mlad i gladan. Možda i dođemo do tog puta ako budemo morali, no ja želim Jona Jonesa.

Ne zanima me titula. Samo se želim boriti protiv Jonesa. Može to biti samo borba nas dvojice, bez ikakvih titula. Naravno da sam ja prokleti idući izazivač. Čekat ću, ne zanima me, želim tu borbu. UFC je govorio o srpnju, no to više nije u igri. Čini se da bi studeni u New Yorku ponovno mogao biti opcija."

Pročitajte više