JOŠ IH BOLI PORAZ PROTIV HRVATSKE Srpski vaterpolisti skinuli medalje zbog protesta

Foto: Screenshot

NAKON devet natjecanja u nizu na kojima je slavila, Srbija je na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti osvojila broncu. Srpski vaterpolisti nezadovoljni su suđenjem u polufinalu i u utakmici za treće mjesto.
 
Odmah nakon poraza u polufinalu od Hrvatske (11:12), prvog nakon sedam godina od susjeda, srpska javnost predvođena izbornikom Dejanom Savićem obrušila se na suce.
 
Nevjerojatno je da iz godine u godinu, iz dana u dan ja shvaćam da ustvari ne znam pravila ove igre", dodao je srpski izbornik.
 
Vjerojatno je mislio na situaciju s kraja treće četvrtine, kada je Hrvatska dobila peterac u posljednjoj sekundi koji je Joković realizirao za izjednačenje rezultata. Tada je Savićev pomoćnik Uroš Stevanović isključen zbog prigovora. I srpska javnost smatra da je Hrvatska imala malu pomoć sudaca u skidanju Srbije s trona...
 
Nakon pobjede protiv Grčke (11:8) kojom je Srbija osvojila broncu oglasio se i kapetan Filip Filipović.
 
Nakon finalne utakmice uslijedila je svečana ceremonija dodjela odličja, a ono što su tada napravili kapetan Srbije Filip Filipović i golman Gojko Pijetlović šokiralo je srpsku javnost.
 
Naime, njih su dvojica skinuli brončane medalje čim su im na pobjedničkom postolju stavljene oko vrata. 
 
Srpski mediji pišu kako su tako izrazili protest prema suđenju koje je prema njihovim riječima bilo nepravedno pogotovo u meču s Hrvatskom u polufinalu.

Pročitajte više