Još jedna velika kandidatura: Štimac se otvorio trash kraljici

IGOR ŠTIMAC zabilježio je još jedan spektakularan nastup u prime timeu i pokazao golem napredak svojih spin doktora, s kojima marljivo radi na svom izražaju. Štimac je zaslužio pohvale za rijetko viđenu transformaciju, od energičnog defenzivca na travnjaku do profinjenog retoričara. No, kako tumačiti ovaj potez, da je po prvi puta službeno najavio kandidaturu za predsjednika HNS-a u emisiji aktualne prve estradne povratnice Mirne Berend, iako ga je ona, da sve bude u potpunom trash stilu, zapravo upitala kako planira pobijediti Bobana i Šukera u utrci za mjesto izbornika.

"Evo po prvi puta ovdje vama službeno kažem da ću nastojati napraviti sve da pokažem ljudima koji odlučuju da svojim programom i jasnim ciljevima zaslužujem da me se u najmanju ruku razmatra kao ozbiljnog kandidata za predsjednika HNS-a", preciznom retorikom najavio je Štimac.

Nezaobilazni lik nogometne/političke/društvene scene, otkrio je i da svoj život dijeli na poslovni (nekretnine, ulaganje u hotel) i "ljubavni", gdje ulazi nogomet.

"Samo nebo zna što je moj krajnji cilj."

Nestvarno komičan razgovor Štimca i Mirne "dugo se poznajemo, Igore" Berend nastavljen je daljnjom prezentacijom misije za ozdravljenje hrvatskog nogometa. Kada govorimo o nogometu, Štimac je za Markovića ipak - Maradona.

"53 nastupa za reprezentaciju, brojni trofeji.... Nogometu sam dao cijeli život, nisam kao neki pao s neba."

Koliko je Štimac ovo smišljao: "Markovića se nakon mene mnogi ne bi ni sjetili, zato ima pravo da me ne voli"

"Drago mi je što me Marković poput Bobana i Šukera ne vidi kao nasljednika. S tim sam dobio potvrdu da nisam ni blizu njemu. Mogu puno toga napraviti. Marković ima pravo što me ne podržava, jer njega ga se mnogi ne bi ni sjetili."

Podsjetio je Štimac i na Markovićevu kultnu izjavu "otiću ću kad budem želio", jer tu se predsjednika uvijek može uhvatiti na još jednu kultnu foru - da sam ne priznaje vlastito izvršno tijelo. Što je, neupitno, i istina.

"Vlatko je sto puta rekao da će otići kada bude htio. U HNS-u ne postoji odgovorna masa ljudi koja je u stanju predsjedniku reći da je skupština iznad njega."

Izdvajamo i sjajan niz priučenih definicija, koje su prethodile objavi kandidature. Štimac je Mirni reternirao na njezin highlight- "I nogomet je politika, zar ne?"

"Nogomet kao najobožavanija stvar u našim životima ipak je nešto preko čega se oni s političkim ambicijama bore za poene. Nogomet je eksponirana grana za one koji žele odskok" 

"Mamić sve čini iz ljubavi i iz malo interesa"

Dolazak u Zagreb, na poziv prijatelja Dražena Medića, koji je zaglavio na posljednjem mjestu ljestvice, inicirala je i "vječna ambicija, koja ga je koštala i mirnog braka".

"Dobio sam mnogo podrške iz Splita kada sam došao u Zagreb. Jedan sam od onih koji ne gube vrijeme ne sudjelujući u onome što se događa u našem nogometu."

Krešendo Mirnine emisije bila je paralela s Zdravkom Mamićem.

"Ne mogu se uspoređivati s njim. Ne zamaram se Zdravkovim, ambicijama, trgovinom i svime što radi, ali činjenica je da se on trudi i bori. Ljubav prema Dinamu ga pomalo guši. On zaista sva radi iz ljubavi i malo iz interesa."

Pročitajte više