hnl

"Još nas boli onih 4:0, ali ne bojimo se Hajduka ni Poljuda"

Screenshot: Youtube/HNK Rijeka

"IMA se stvarno dosta toga za reći o Hajduku. Nisu izgubili kod kuće već duže vrijeme, daju po tri i više gola kod kuće... Puno tih činjenica se može izvući o njima i mi ih poštujemo, ali vjerujte mi - razmišljamo najviše samo o sebi.

Kako najbolje odigrati, kako se ponašati u određenim dijelovima utakmice, kako raditi jedan za drugoga...", rekao je trener Rijeke Simon Rožman na početku presice uoči nedjeljnog Jadranskog derbija između Hajduka i Rijeke koji se u sklopu 17. kola HT Prve lige igra na Poljudu.

"Kad smo složni, onda smo jaki"

"Mislim da se vide promjene, da se vidjelo na prošloj utakmici što želimo i kako želimo igrati. Prije svega da budemo - momčad.

Želio bih da se postavimo hrabro, agresivno i da izgledamo kao prava momčad koja se bori za velike stvari. Kad smo složni, onda smo jaki. To je jedino što mi je bitno protiv Hajduka, da to pokažemo. Moramo ginuti na terenu jedan za drugoga. Neće biti lako, to svi znamo", dodao je slovenski stručnjak.

Nakon 16 kola Hajduk je drugi s 31 bodom, šest više od četvrte Rijeke. Doduše, Riječani imaju utakmicu manje, ali svakako će zbog stanja na ljestvici imati određeni pritisak u derbiju.

"Ja bih rekao da postoji imperativ, a ne pritisak. Sezona je još u ranoj fazi. Gledamo ovo kao jednu utakmicu i svaka je zasebno bitna. Bitnije mi je da igrači rade jedan za drugoga u ovom trenutku. Igrači se dobro osjećaju, u nekim stvarima su se digli i to mi je bitno kao treneru. Faktor sreće je u derbiju uvijek prisutan, sitnice mogu odlučiti. Koliko sam ovdje, ovih sedam, osam utakmica, mogu reći da nijednom se nisu stvari sretno obrnule na našu stranu. Dečki to svojim radom i zalaganjem zaslužuju."

"Spremili smo strategiju da izađemo kao pobjednik iz derbija"

Može li se očekivati nešto defenzivnija Rijeka u nedjelju?

"Sve smo analizirali i sigurno da se na Poljud u derbi ne ide igrati u istom ritmu cijelu utakmicu. Mi smo spremni. Napravili smo dobru strategiju da u ishodu ove utakmice izađemo kao bolja momčad."

Kakvo je stanje s Kvržićem i u kojoj fazi je ozljeda Velkovskog?

"Polako se vraća, počeo je s trčanjem. Za nekih sedam dana bit će potpuno spreman. Velkovski je imao neku lakšu ozljedu nakon reprezentativne stanke pa smo ga sačuvali kako ne bismo riskirali. Reprezentacije su uvijek nad nama, ne možemo tu previše odlučivati. Mislim da je Makedonija previše riskirala, igrao je ozlijeđen iako nije trebao. Zato smo mi oprezni i ne želimo ga forsirati kako mu ne bismo potencijalno ugrozili karijeru. Svi ostali su spremni i maksimalno fokusirani."

Kako vi vidite Hajduk ove sezone?

"Imaju jaku momčad, agresivni su. Nedostaju im dva stopera, ali mislim da će ih dostojno zamijeniti. Ne bih ulazio sad u prevelike detalje oko toga..."

"Hajduka se ne bojimo, ali ga poštujemo"

Rijekin igrač Luka Capan također je najavio derbi.

"Nadam se da možemo očekivati pobjedu. Znamo da Hajduk ove godine dosta dobro igra na Poljudu, uloga favorita je njihova. Mi moramo biti pametni i strpljivi, na njihovu agresiju reagirati još agresivnije. Ne bojimo ih se, ali poštujemo ih na Poljudu. Još nam je u glavama prošlogodišnji poraz od 4:0, pa nam je to dodatni motiv makar na Poljudu dodatnih motiva ne treba pošto je atmosfera uvijek sjajna."

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više