"Joshua bi trebao prihvatiti meč s Hrgovićem, vjerojatno bi ga pobijedio"

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL, EPA

BRITANSKI boksač Anthony Joshua početkom ožujka nokautom je u drugoj rundi pobijedio MMA zvijezdu Francisa Ngannoua u boksačkom spektaklu u Saudijskoj Arabiji. Joshuin promotor Eddie Hearn nakon meča poručio je da u budućnosti želi borbu između njegova štićenika i Tysona Furyja.

Furyja 18. svibnja očekuje, kako ga mnogi nazivaju, meč stoljeća s Ukrajincem Oleksandrom Usikom za ujedinjenje titula teške kategorije. Dakle, Joshua bi eventualni meč sa sunarodnjakom Furyjem mogao još dugo čekati s obzirom na to da bi Fury i Usik ubrzo nakon prve borbe mogli dogovoriti revanš.

Frampton: Da sam na Joshuinom mjestu, prihvatio bih meč s Hrgovićem

Bivši sjevernoirski boksač Carl Frampton (37), koji je bio prvak u bantam i perolakoj kategoriji, kao stručni komentator govorio je za TNT Sports o aktualnim zbivanjima. Frampton je Joshui poručio da se bori s Hrgovićem dok čeka na pobjednika borbe između Furyja i Usika.

"Joshua bi trebao prihvatiti meč s Hrgovićem. Hrgović je stvoren za AJ-a. Joshua bi vrlo vjerojatno pobijedio, po meni bi bio velik favorit. Ostao bi u formi dok čeka Usika i Furyja. No, oni bi mogli imati i tri međusobne borbe. Neka, stoga, prihvati meč s Hrgovićem i onda čeka na pobjednika", rekao je Frampton.

Hrgovića čeka meč s Duboisom

Podsjetimo, Hrgović bi se 1. lipnja u Saudijskoj Arabiji trebao boriti protiv Britanca Daniela Duboisa, potvrdio je trener hrvatskog teškaša Ronnie Shields. Dubois je najjače ime Hrgovićeve karijere. U pitanju je bivši WBA prvak teške kategorije, koji je prošle godine izazvao Usika u meču za pojase prvaka po organizacijama WBA, IBF, WBO, IBO i izgubio od Ukrajinca u devetoj rundi.

Pročitajte više