boks

Joshua: Pitajte ljude koga žele sljedećeg. Ako je to Fury, neka bude Fury

Foto: Getty Images/Guliver Image

ANTHONY JOSHUA došao je do 24. pobjede u karijeri nokautiravši Kubrata Puleva u devetoj rundi borbe pred tisuću gledatelja u Wembley Areni u Londonu.

Britanac je dominirao od prve do zadnje sekunde, a čak tri puta je srušio Puleva prije nego ga je konačno nokautirao. Joshua je boksao vrlo pametno i taktički zrelo ne dopustivši Pulevu ni najmanju priliku da ga iznenadi kao što je to prošle godine učinio Andy Ruiz.

Joshua je ovom pobjedom izborio borbu s Tysonom Furyjem za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, a ta borba, iako još nije potvrđena, trebala bi se održati sljedeće godine.

"Hvala vam svima što ste došli, jako vas volim. Jako sam dobro boksao, pogađao sam sve što sam planirao i zadovoljan sam. Nadam se da su svi vidjeli koliko sam naporno radio i kako sam se pripremio. Pitajte publiku koga žele sljedećeg, a pitajte i Eddieja Hearna. Ne zanima me tko je sljedeći, ali ako to mora biti Tyson Fury, neka bude. Ne znam jesam li najbolji teškaš na svijetu, ali sam najbolja verzija sebe. Sretan Božić svima, hvala vam", rekao je Joshua nakon borbe.

Pročitajte više